Læge afslører: 6 grunde til at du ikke har haft corona

Foto: Shutterstock

Har du endnu ikke haft corona? Ifølge en læge kan der være seks gode grunde til det.

Hvis du endnu ikke har haft corona, kan der være flere grunde til det. Ifølge Marie Claire, der har talt med en række læger, kan det særligt være én af seks nedenstående ting, der er årsag til det.

Læs også

Coop varsler nye tiltag: Sådan vil de gøre det nemmere at spare penge

1. Luftforurening

Ifølge lægen Sam Watts er der medicinsk bevis for, at der er sammenhæng mellem luftforurening og smitte med coronavirus.

"For eksempel er der beviser for, at italienske byer, der overstiger acceptabel luftpartikelforurening på mere end 80 dage om året, oplevede en markant større andel af coronatilfælde, end kystbyer med 60 eller færre dage med høj luftforurening," siger han.

2. D-vitamin

Kan dit niveau af D-vitamin have en indflydelse på, om du får corona eller ej? Det korte svar er: potentielt. D-vitamin er essentielt for din krop og spiller en afgørende rolle i dit immunsystems respons på infektioner, herunder coronavirus.

"Tidligt i pandemien blev det antaget, at højere D-vitaminniveauer kunne reducere din risiko for at få corona," siger Watts.

"Forskning viser, at hvis man mangler D-vitamin, er der markant større sandsynlighed for, at man bliver smittet, end personer med tilstrækkeligt D-vitaminniveau. Disse beviser giver et overbevisende argument for, at blodets D-vitaminniveau før og under coronapandemien var beskyttende mod infektion," lyder det.

3. Mængden af træer

Ifølge Watts har et studie fra 2021 offentliggjort i Environmental Chemistry observeret, at der er markant reduktion i smitteraten for coronavirus i områder med mange grønne områder og skovområder.

Personer, der bor i et område med 0,3 hektar skov pr. indbygger, havde mindre risiko for coronasmitte, konkluderede studiet. Det handler naturligvis primært om, at hvis man er længere væk fra mennesker, er der mindre risiko for smitte.

Watts fortæller dog også, at nogle træer udsender luftbårne kemikalier, der har immunmodulerende og antiviral aktivitet, hvorfor indånding af disse kan give et højere niveau af beskyttelse mod luftbårne virusinfektioner såsom corona.

4. Opretholdelse af en sund vægt

Du har sandsynligvis set rapporter om sammenhæng mellem coronavirus og høj BMI. Men vidste du, at undersøgelser har vist, at overvægt medfører, at der er tre gange så stor risiko for coronasmitte?

"Der er også beviser, der tyder på, at diabetes eller andre følgesygdomme - f.eks. at have mere end én kronisk inflammatorisk sygdom eller tilstand som KOL eller hjerte-kar-sygdomme - udgør en højere risiko for at få corona," fortæller lægen.

5. Regelmæssig træning

Sørger du for moderat og regelmæssig træning (tre eller flere træningspas á 30 minutter eller mere pr. uge) forbedres dit immunsystem, hvilket giver dig bedre beskyttelse.

"Udtrykket 'immunovervågning' forklarer det og betyder, at den øgede blodgennemstrømning, der pumpes rundt i din krop fra træning, lettere kan transportere immune soldater til steder, hvor det er vanskeligt at kæmpe," lyder det.

"Motion forbedrer også direkte immunsystemet til at lave mere effektive immunbekæmpende celler end normalt."

6. Naturlægemidler

Det er vigtigt at understrege, at naturlægemidler i sig selv ikke er nok til at forhindre, at du får corona. Undersøgelser har dog vist, at det kan være et kraftfuldt værktøj i forbindelse med at styrke dit immunforsvar.

"Massevis af forskning er blevet udført i brugen af naturlægemidler som en profylakse mod corona, hvilket tyder på en klar beskyttende fordel fra nogle naturlægemidler, der er i stand til at undertrykke coronavirussens evne til at fæstne sig til menneskelige celler," siger Watts.

Læs også

Sag ryster Sverige: Mand voldtog kvinde og skubbede hende ned i 25 meter dyb mineskakt

"Dette understøttes yderligere af folkesundhedsdata, som har observeret lavere infektionsrater i samfund, der bruger naturlægemidler, herunder i både Kina og Indien - hvilket betyder, at evidensbaserede naturlægemidler potentielt kan reducere din risiko for infektion."

 

Dagens Gossip