Musk vil indoperere computerchip i hjernen: "Vi håber at have det i vores første menneske næste år"

Skrevet af Mathias Madsen

21/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verdens rigeste mand har meldt ud, at de første mennesker forhåbentlig kan få indopereret en computerchip, som blandt andet kan hjælpe paralyserede mennesker med at bevæge sig igen, næste år.

Dagens topnyheder

Verdens rigeste mand, Elon Musk, som er mest kendt for at være grundlægger af elbilmærket Tesla, har også stået bag en lang række andre virksomheder såsom SpaceX og The Boring Company.

En anden virksomhed som også har mangemilliardæren bag sig er Neuralink, som har planer om at lave en computerchip, som kan indopereres i hjernen på mennesker og derved sammensmelte mennesker og robotter, hvilket ifølge forretningsmanden åbner op for uanede muligheder.

Ifølge Musk kan Neuralink blandt andet bruges til at lagre tanker i 'skyen', styre computere med tankens kraft, afhjælpe psykiske sygdomme og få paralyserede personer til at bevæge sig igen. 

Selvom det lyder meget fremtidsagtigt, så er det fakisk tættere på, end man tror, og d. 9. april 2021 fremviste firmaet således chippen i en abe, som kunne spille et videospil ved hjælp af chippen. 

Det er altså ikke sikkert, at vi skal vente særlig mange år, før Neuralink bliver afprøvet på mennesker, og milliardæren har således udtalt i sidste måned, at han forventer, at forsøg med mennesker starter i år.

"Vi håber at have den i vores første mennesker [...] næste år [...]. Jeg tror vi har chancen for at gøre det muligt for en, som ikke kan gå eller bruge sine arme, at gå igen - men ikke naturligt," har han desuden udtalt sidste år.

Derudover kan The Daily Mail afsløre, at Neuralink netop har slået en stillingsannonce op, hvor de søger en 'Clinical trial director', som i samarbejde med læger og ingeniører skal stå i spidsen for forsøg med Neuralink på mennesker. 

Foto: Neuralink

Chippen er nemlig allerede blevet afprøvet med stor succes på både en gris og aber, og Musk har således udtalt, at firmaet blot venter på godkendelse fra USAs Mad- og Medicinadministration (FDA). 

"Neuralink virker godt i aber, og vi udfører faktisk en masse tests og bekræfter blot, at det er meget sikkert og pålideligt, og at Neuralink enheden kan fjernes igen sikkert," har han således udtalt i et interview med The Wall Street Journal.

Han har desuden uddybet: "Vores standarder for indoperation af enheden er højere, end hvad FDA godkender, ligesom vores standarder for sikkerhed er meget højere end havd USAs regering forlanget."