Ny forskning: Du bliver klogere af at spise is til morgenmad

Ane Sørensen

399 uger siden

|

24/11/2016
Videnskab
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
En japansk undersøgelse antyder, at den kolde is kan gøre din hjerne skarpere.

Dagens topnyheder

Hvis du spiser tre kugler is til morgenmad, så kan det muligvis gøre din hjerne hurtigere til at reagere og bedre til at bearbejde informationer.

Det lyder måske for godt til at være sandt. Men den er altså god nok, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Kyorin University i den japanske hovedstad Tokyo.

Det skriver Independent. 

Her har professor Yoshihiko Koga lavet en undersøgelse, hvor nogle af deltagerne skulle spise tre kugler is tidligt om morgenen. Derefter skulle de løse en række mentale opgaver på en computer. Andre deltagere skulle løse opgaverne uden at have spist noget til morgenmad.

Resultaterne af undersøgelsen viste en tendens til, at de deltagere, som havde spist is, havde en hurtigere reaktionstid og var bedre til at bearbejde information end de, der ikke havde spist noget.

Professor Koga målte også deltagernes hjernebølger undervejs. Han bemærkede en øgning af alpha-bølger hos de is-spisende. Disse bølger er associeret med koncentration, afslapning og mental koordinering.

For at finde ud af, om effekten på hjernen skyldtes isens kolde temperatur, gennemførte professor Koga efterfølgende den samme undersøgelse blot med koldt vand i stedet for is.

De deltagere, der havde drukket det kolde vand, havde også en bedre mental præstation, men effekten hos dem var mindre end den, som man så hos de deltagere, der havde spist isen. 

Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt deltagernes præstation var bedre, fordi de havde fået noget at spise i modsætning til de deltagere, der slet ikke havde fået morgenmad.