Ny forskning: Sådan bliver dit barn kreativ

Arkivfoto: Shutterstock

Åbne og positive mødre skaber kreative børn, viser nyt studie.

Er du kreativ, er din mor det formentlig også. 

Et nyt studie viser nemlig, at åbne og positive mødre skaber kreative børn. 

Det skriver The Independent.

Læs også

Kroppen advarer dig mod brystkræft: Her er fem tegn du aldrig må ignorere

Det er et polsk studie, som nu viser, at mødre med en positiv og rar personlighed skaber et miljø for barnet, der gør dem mere kreative i deres opvækst. 

Studiet har analyseret 3000 mødre fra Polen ud fra femfaktormodel, som er en empirisk udviklet personlighedsmodel. Og som navnet antyder er der tale om fem faktorer, som er følgende: 

Ekstraversion (indadvendt-udadvendt), neuroticisme (bekymret-rolig), åbenhed (konventionel-original), samvittighedsfuldhed (upålidelig-trofast) og venlighed (irritabel-godmodig).

Mødrene blev i forbindelse med undersøgelsen også bedt om at udfylde et spørgeskema, hvori de skulle beskrive det miljø, de opfostrer deres børn i.

- Vores resultater viser, at åbenhed er det vigtigste for mødrene, når de vil skabe et kreativt miljø for deres børn, skriver forskerne. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Forskerne konkluderede endvidere, at de udadvendte og hensynsfulde mødre, var bedre i stand til at motivere deres barn til at være innovative, tænke mere ud af boksen og lære af deres fejl.

De kreative mødre var eksempelvis gode til at prøve nye og forskellige ting med deres børn, lære dem at overholde normen, lære dem at holde fast og give dem friheden til at fantasere. 

Her er 'Årets Dansker'

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip