Ny rapport: Næsten 50 er døde efter AstraZeneca-vaccine

Foto: Shutterstock

En ny rapport viser, at der er blevet meldt om næsten 50 dødsfald blandt personer, der har fået AstraZenecas coronavaccine.

Der er blevet meldt om 258 alvorlige tilfælde af blodpropper og 45 dødsfald blandt personer, der er blevet vaccineret med den meget omtalte coronavaccine fra AstraZeneca.

Læs også

Ny corona-opfordring til danskerne

Det skriver TV 2

30 af de personer, der er afgået ved døden efter at være blevet vaccineret med vaccinen far AstraZeneca, der nu har skiftet navn til Vaxzevria, var fra et EU- eller EØS-land. 

De 30 dødsfald, der er sket i EU- og EØS-lande, er naturligvis kun en lille del af det samlede antal af vacciner fra AstraZeneca, der er blevet givet. I alle EU- og EØS-landene er der nemlig blevet givet 5,5 millioner vaccinationer med denne vaccine. 

Det fremgår af en ny rapport, som for nylig er blevet udgivet af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Har du lyst til at se nærmere på denne rapport, finder du den her

Hertil er det vigtigt at pointere, at det ikke er blevet bevis, at det er den omtalte vaccine, der rent faktisk er den reelle årsag til de 258 tilfælde af alvorlige blodpropper og 45 dødsfald, der er blevet konstateret. Det understreger Det Europæiske Lægemiddelagentur i en pressemeddelelse.  

Dog er det ikke noget, der er blevet udelukket af EMA heller, da de skriver dette i deres rapport: 

"Men det er muligt, og videre analyse fortsætter," står der ifølge TV i 2 rapporten fra EMA. 

Ifølge rapporten fra Det Europæiske Lægemiddelagentur er de 30 dødsfald, der er forekommet i EU- og EØS-landene fordelt på disse lande: 

  • Tyskland (6) 

  • Sverige (5) 

  • Østrig (5) 

  • Irland (2) 

  • Frankrig (2) 

  • Danmark, Norge, Italien, Finland, Kroatien, Letland, Cypern, Estland, Grækenland, Tjekkiet (1) 

Kønsfordelingen lyder desuden på, at 19 af de afdøde er kvinder, mens de resterende 11 er mænd.

Læs også

Tragisk ulykke: 61-årig mand død