Ny stor undersøgelse 'skrotter' ideen om 10.000 skridt: Så mange skridt bør du gå hver dag

Foto: Shutterstock

I mange år har man troet på, at man bør gå mindst 10.000 skridt om dagen for at få et langt og sundt liv, men den ide udfordrer en ny stor undersøgelse, som viser noget andet.

Rigtig mange mennesker forsøger at holde sig sunde og raske ved at motionere. 

Det er dog ikke alle, der har tid til at tage ned i fitnesscenteret 3-4 gange om ugen, eller løber lange ture hver tredje dag, og derfor lever rigtig mange mennesker efter en filosofi om, at de primært får deres motion ved at gå.

Læs også

Tabte sig 15 kilo ved at spise McDonalds tre gange om dagen: Se hvad hun spiste

Her stiler mange efter at nå de 'magiske' 10.000 skridt om dagen, som i mange år har været det antal skridt, som man ifølge videnskaben som minimum bør gå om dagen, hvis man vil være sund og rask og leve et langt liv. 

10.000 skridt er dog forholdsvis mange skridt, og mange har derfor svært ved at nå at gå så langt i løbet af én dag, og hvis du er én af dem, så kan du roligt slappe af og læse videre. 

Der er nemlig godt nyt!

10.000 skridt er ikke nødvendigt

Ifølge det danske videnskabelige magasin Illustreret Videnskab har amerikanske forskere analyseret data fra tæt på 50.000 mennesker fra fire forskellige kontinenter for at finde ud af, om 10.000 skridt virkelig ér det 'magiske' tal, hvis man vil undgå en tidlig død, og undersøgelsen viste faktisk, at det ikke er tilfældet. 

Ifølge undersøgelsen er det nemlig for langt de fleste mennesker nok at gå 8.000 skridt om dagen, og for nogle er det endda nok at gå endnu færre. 

Helt konkret kom forskerne frem til, at unge mennesker bør gå mellem 8.000 og 10.000 skridt om dagen, hvis de vil nedsætte risikoen for tidlig død. 

Voksne under 60 år bør sigte efter 8.000 skridt, mens personer over 60 år faktisk kan nøjes med mellem 6.000 og 8.000 skridt om dagen. 

Mere end det er naturligvis ikke skidt, men det gør ifølge undersøgelsen ikke noget ekstra for din levetid.

Læs også

Rødvin hjalp masterchef-vinder til at tabe 22 kilo

 

 

 

Dagens Gossip