Nyt studie: Ferie med mor er godt for helbredet

Foto: Shutterstock

En ny undersøgelse fra Harvard Medical School har påvist, at det ikke kun er afslappende at tage en lille pause fra hverdagens trummerum, det er også godt for dit helbred.

Nu hvor efteråret rusker og vinteren er på vej, så drømmer vi alle om varmere himmelstrøg, god mad, sol og strand. Det er ikke altid, at ferielivet forbindes med sundhed, men ifølge en ny undersøgelse fra Harvard Medical School, så har ferien en positiv påvirkning på helbreddet.

Ved at rejse sammen med en, du elsker, det kunne f.eks. være din mor eller et andet nært familiemedlem, så kan du reducere stress, forbedre dit immunforsvar og reducere risikoen for hjertekarsygdommme. 

Faktisk viser undersøgelsen at en ferietur med mor er ligeså godt for dit helbred som en god nats søvn og sund kost.

Gode relationer skaber sundhed

De nære og gode forhold forbedrer din generelle sundhed. Din mentale sundhed forbedres alene ved at være tæt på en, du elsker. Ifølge familieterapeut og sexolog Thomas Winther synes mange mennesker, at det er udmattende eller decideret stressende at rejse væk sammen med sin partner. Derimod kan en ferie med mor være en god pause. Det fortæller han til det norske medie KK.no.

"Hvis du har et godt forhold til din mor, kan en sådan tur føles som en rigtig ferie uden besvær. Så kan du virkelig nyde turen og genoplade dine batterier," siger han.

Du behøver faktisk ikke at rejse

Der er heldigvis ingen grund til at stresse, hvis du har brugt alt din ferie i år. Du behøver nemlig ikke rejse væk for at forbedre dit helbred. Du kan nøjes med at mødes med din familie i Danmark og skabe gode oplevelser i dagligdagen sammen med dem du elsker. 

Har du tilbragt din ferie i år? Heldigvis er der ingen grund til at stresse. Den nye undersøgelse viser, at det at møde din familie også meget kan forbedre dit helbred, selvom du ikke rejser væk.

Forskningen viser, at det, vi bruger tid og opmærksomhed på, påvirker den måde vi tænker. Gode ​​forhold og et tæt forhold til familie og venner giver os sikkerhed og forudsigelighed i vores liv, og netop det er med til at skabe både mental sundhed, men også en væsentlig forbedring af dit helbred.

Læs også

Ny forskning: Brug af mobiltelefon kan forkorte din levetid

 

 

Dagens Gossip