Nyt studie: Katte opfører sig ligesom deres ejer

Man skal måske overveje sin opførsel foran sit kæledyr en ekstra gang, for dyrene kan meget vel spejle sig i mennesker. Et studie viser hvert fald, at katte ofte opfører sig ligesom deres ejer.

Hvis man har en kat, der ikke er særlig venlig, så bør man måske kigge ind ad. Et nyt studie har nemlig vist, at katte spejler sig i det de ser fra deres ejer, og derfor vil ens kat ofte opføre sig som en selv.

Det er People Magazine, der skriver om undersøgelsen, der er foretaget af Nottingham Trent University og University of Lincoln. Her adspurgte de 3.000 katteejere om deres personlighed og ligeledes om deres kats personlighed.

De scorede derefter point til fem personlighedstræk, som var henholdsvis, behagelighed, samvittighed, ekstroversion, åbenhed, neuroticisme.

Læs også

40-årig singlemor betalte for at få vanvittigt efternavn: “Skal jeg giftes, skal manden tage mit navn”

Resultaterne var ganske klare, og de viste blandt andet, at nogle personlighedstræk ved katteejerne, var koblet op på en bestemt adfærd hos deres katte. De personer der samlet set havde scoret mange point i personlighedstrækket neuroticisme, havde også typisk en kat, der ikke opførte sig særlig pænt.

Undersøgelsen viste også, at katte ville have flere negative træk, såsom aggressivitet og nervøsitet, hvis ejeren af katten var mere neurotisk. Katteejere der til gengæld scorede høje point i behagelighed, havde typisk også en kat, der var langt mindre aggressiv og langt mere venlig at være sammen med. Ydermere var kattene hos de behagelige ejere også normalvægtige, mens det ikke var tilfældet hos de ejere, der scorede højt i neuroticisme.

Samme resultater ved børn

Undersøgelsen med katteejere og deres katte, viser nogenlunde samme resultat, som man ser ved forældre til børn.

“Vores resultater afspejler resultaterne af de forskninger, der har været om forældres personlighed og deres børns opførsel,” lyder det i undersøgelsen ifølge People.com

I undersøgelsen beskrives det også, hvordan man har set lignende trends i tidligere studier med hundeejere. Her har hundene også reageret med en dårligere opførsel, hvis ejeren har været mere neurotisk.

Ifølge Lauren Finka der var medforfatter på undersøgelsen, så mener hun, at der er store beviser for, at kæledyr bliver påvirket af måden vi opfører os på omkring vores dyr. Akkurat ligesom børn forsøger at afspejle sig i dine forældre, så gør dyr det også på sin vis.

Derfor bør du måske lige kigge engang i spejlet, inden du skælder dit kæledyr ud for endnu engang at have opført sig dårligt.

Læs også

Efterlyser faren til sin 11-årige søn: Du var lastbilchauffør og vi havde et one-night-stand

 

Dagens Gossip