Nyt studie: Lange arbejdstider kan gøre dig skaldet

Foto: Shutterstock

Stress og søvnmangel har tidligere været forbundet med hårtab. Nu viser en undersøgelse, at arbejde til de sene timer også kan få dig til at tabe håret.

Det er måske de færreste, der har brug for en undskyldning for at gå tidligt fra arbejde. Nu viser en undersøgelse, at du kan risikere at miste håret, hvis du er på kontoret mere end 52 timer om ugen. 

Undersøgelsen blev foretaget i Sydkorea. 13.391 mænd i alderen fra 20 til 59 år er blevet fulgt i tidsrummet fra 2013 til 2017. 

Herefter blev alle mændene opdelt i tre grupper alt efter hvor lang tid, de arbejdede om ugen. Den første gruppe arbejdede 40 timer, den anden op til 52 timer og den sidste arbejdede mere end 42 timer om ugen.

Alle andre faktorer blev taget med i undersøgelsen. Herunder: Alder, ægteskabelig status, uddannelse, månedlig husstandsindkomst, rygning og deres arbejdsplaner.

Undersøgelsen afslørede, at mænd i tyverne og trediverne, der arbejdede mindst 52 timer om ugen, blev skaldede hurtigere end dem, der havde en mere almindelig arbejdstid.

Riskoen for pletskaldethed sted ligeledes med 2% i den 'normale' gruppe, 3% i den 'lange' gruppe og næsten 4% i den 'længere' gruppe. Dette var i overensstemmelse med mænd på tværs af alle samfundslag, uanset hvad deres ægteskabelige status eller livsstil var.

Læs også

Drømmesygdom eller mareridt: Producerer 'øl' i din tarm

Forskerne bag undersøgelsen mener ikke, at det decideret er de lange arbejdstider, der er skyld i hårtabet, men at hårtabet skal ses som en afledet effekt af stress. Da de lange arbejdstider er et vigtigt parameter i forhold til at udvikle stress, mener forskerne at kunne sige, at de lange arbejdstider har en indflydelse på hårtab.

Sundhed.dk - Dagens mest læste artikler om sundhed på sundhed.dk.

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip