Psykolog: Menstruationssmerter er bare en myte, kvinder bruger som undskyldning

Arkivfoto / Shutterstock

Nogle fagpersoner mener, at menstruationssmerter ikke eksisterer i det omfang, mange tror.

Mange kvinder kan formentlig nikke genkendende til, at præmenstruelt syndrom (PMS) medføre smerter hver eneste måned. 

PMS er betegnelsen for de symptomer, der optræder i perioden op til menstruationen, og symptomerne kan både være psykiske og fysiske. Ifølge tal fra Netdoktor er det op mod 70-80 procent af alle kvinder, der bliver ramt af symptomer som hovedpine, ledsmerter, svimmelhed, humørsvingninger og træthed op til deres menstruation. 

PMS er betegnelsen for de symptomer, der optræder i perioden op til menstruationen, og symptomerne kan både være psykiske og fysiske. Ifølge tal fra Netdoktor er det op mod 70-80 procent af alle kvinder, der bliver ramt af symptomer som hovedpine, ledsmerter, svimmelhed, humørsvingninger og træthed op til deres menstruation. 

Alligevel mener nogle fagpersoner imidlertid, at PMS rent faktisk ikke eksisterer i det omfang, mange tror. En af dem er den amerikanske psykolog og underviser i kvindestudier ved Stony Brook University i New York, Robyn Stein DeLuca.

Læs også

Politiet med alvorlig advarsel: Mand i læderjakke forsøger at lokke skolebørn med slik

Ifølge hende er PMS for langt de fleste kvinder blot noget, de bilder sig selv ind, fordi de gennem hele deres liv har fået at vide, at det er en reel lidelse.

- Når vi vokser op og bliver kvinder, får vi at vide gennem bøger, internettet og i magasiner, at PMS er en ting. Vi internaliserer idéen om, at vores kroppe skal være defekte, siger hun til avisen Daily Mail. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Robyn Stein DeLuca mener, at det sundhedssektoren bære en del af skylden, fordi 'almindelige' livsstadier ses som sygdomme ifølge hende. Hun forklarer desuden, at fordi der er så høje forventninger til kvinder i dag, bliver PMS brugt som en form for ventil, når stressniveauet bliver for højt.

To børn døde af voldsom forgiftning i Haslev: Nu melder nyt problem sig for den hårdtramte familien

 

Dagens Gossip