Så længe lever en edderkop i din støvsuger

Foto: Shutterstock.com

Har du prøvet at støvesuge en edderkop op før? Hvis ja, så har du sikkert tænkt på, om det lille kryb kunne finde på at kravle ud af støvsugeren igen. Svaret får du herunder.

De fleste af os har prøvet det før. De kravler en edderkop rundt i hjemmet, men den er så stor, at man ikke tør nærme sig den.

Man løber derfor ud i sit bryggers, bevæbner sig med støvsugeren og suger det lille bæst op. Man ånder lettet ud, stiller støvsugeren på plads og går videre med sin dag.

Læs også

Pludselig sniger der sig en tanke ind i hovedet på en. Kravler edderkoppen nu rundt i min støvsuger, og kan den kravle ud igen?

Det spørgsmål er der helt sikkert mange mennesker, der har haft, og det er et spørgsmål, som du nu får svaret på.

Magasinet Illustreret Videnskab har nemlig dykket ned i det, og du bliver nok rigtig ked af svaret.

For det første

Den gode nyhed er, at rigtig mange edderkopper ikke klarer den hårde tur det er, at bliver suget ned i en støvsuger med høj fart. Desto hårdere sugeevne du sætter din støvsuger på, desto større sandsynlighed er der for, at den ikke overlever turen.

For det andet

Nu til den dårlige nyhed. Hvis edderkoppen ikke dør af at blive suget ned i din støvsuger, så er der faktisk stor sandsynlighed for, at du kan komme til at se den igen.

Læs også

Kæmpe-edderkopper invaderer dit hjem for tiden: De kan bide fra sig

Illustreret Videnskab skriver nemlig, at en edderkop kan nedsætte sit stofskifte, så den kan klare sig uden mad i mere end 200 dage. Dermed vil den snildt kunne overleve i din støvsugerpose i flere uger eller måneder.

For det tredje

Der er dog størst sandsynlighed for, at din støvsugede edderkop ikke gider at bo i din støvsuger, og derfor vil den ganske simpelt forsøger at finde ud igen. Den vil altså kravle rundt inde i din støvsugerpose, indtil den finder hullet til slangen, og her vil den altså forsøge at kravle ud igen.

Konklusionen er dermed

Hvis edderkoppen ikke er gået bort i forsøget på støvsuge den op, så vil du formentlig komme til at se den igen. Edderkoppen kan nemlig leve længe i din støvsugerpose, men vil højst sandsynligt helst tilbage til den virkelige verden igen, hvor den kan få sig noget mad.

Læs også

Forskere afslører: Så mange edderkopper spiser du i søvne