Sådan kan du se hvor stor chancen er for at du bliver skaldet

Foto: Shutterstock

At tabe håret har altid virket som lidt af et lotteri - hvis det lotteri selvfølgelig er et, som ingen har lyst til at deltage i.

Men nu har videnskabsmænd opdaget, at mænd muligvis er i stand til at fortælle, om de vil blive skaldede eller ej, før begivenheden rent faktisk finder sted.

Endnu mere overraskende er der ingen rigtig måde at stoppe det på - da det hele har at gøre med længden af ​​deres fingre.

Læs også

Jonathan er stærkt farveblind og har aldrig oplevet farver: En dag gør hans rektor noget uventet

I en undersøgelse udført i Taiwan blandt 240 mænd over 37 år, som var blevet diagnosticeret med androgenetisk alopeci (også kendt som mandlig skaldethed), fandt forskerne ud af, at det specifikt var fingrene på deres højre hånd, der kunne indikere tilstanden.

De siger, at mandlig skaldethed, som almindeligvis rammer to ud af tre mænd, er seks gange større sandsynlighed for at opstå, hvis en mands ringfinger er længere end hans pegefinger.

Ledende forsker Dr. Ching-Ying Wu, fra Kaohsiung Medical University, sagde: "Vores undersøgelse viste, at jo lavere højrehånds andet ciffer til fjerde ciffer forholdet er, jo større er risikoen for at udvikle alopeci."

Tankegangen bag denne mærkelige opdagelse er, at en længere ringfinger kan være et tegn på høj testosteroneksponering, der fandt sted i livmoderen. Det skriver LADbible.

Ifølge forskning har hvide britiske mænd 50 % chance for at miste deres hår, når de er i 40'erne. I mellemtiden når statistikker op på 80%, når de når 80 - så opmuntrende (eller ej) vil du i det mindste sandsynligvis ikke være den eneste af dine venner, der til sidst mister dine lokker.

Skaldethed kan begynde så tidligt som i dine sene teenageår eller begyndelsen af ​​tyverne, og tegn, du skal være opmærksom på, omfatter mærkbar udtynding, en vigende hårgrænse eller begyndende tegn på hårtab på bagsiden af ​​hovedet.

Læs også

21-årig pilot død efter myggestik i panden

 

Dagens Gossip