Stor nyhed: Disse 9 mennesker flyver til Månen i 2023

Foto: Shutterstock.com

Snart vil Månen endnu engang blive betrådt, og denne gang er det ikke astronauter, men derimod helt almindelige mennesker.

Siden d. 20. juli 1969, hvor astronauten Neil Armstrong blev den første person til at gå på Månen, har yderligere 11 mennesker sat sine fødder der. 

Den sidste bemandede månerejse fandt dog sted helt tilbage i 1972, og siden har kun robotter været på Månen, men det bliver der snart lavet om på.

Læs også

Mystisk raket har ramt månen og efterladt bizart kæmpekrater: Vi ved ikke, hvor den kom fra

Tesla-milliardæren Elon Musk har nemlig afsløret, at han vil sende en SpaceX-raket til Månen i 2023, og det bliver faktisk ikke med astronauter ombord. 

Derimod vil rakatten være fyldt med ni civile personer, som får lov til at gå på Månen, men det bliver ikke Musk selv, der beslutter, hvem der skal være ombord. 

Den japanske entrepenør, Yusaku Maezawa, købte nemlig i 2018 samtlige ni pladser ombord på raketten, og nu har han endelig afsløret, hvem pladserne er gået til. 

På hans hjemmeside kan man læse, at han i marts 2021 afslørede, at han ville give pladserne til "så mange talentfulde individer som muligt," og det må man sige, at han har gjort. 

Holdet består således blandt andet af en iværksætter, en producer, flere fotografer og en filminstruktør (artiklen fortsætter under opslaget). 

 Ni mennesker skal til månen

SpaceX-raketten flyver efter planen til månen i 2023 på en én-uge-lang tur med ni civile verdensborgere ombord. Du kan læse om dem alle ni herunder:

Yusaku Maezawa har reserveret én af pladserne til sig selv. 

Den japanske forretningsmand og entrepenør er bedst kendt for at have skabt modevirksomheden  ZOZO Inc. og det online 'indkøbscenter' ZOZOTOWN, men han er også stifter og nuværende ejer af hele 13 andre virksomheder. 

Derudover var han den første civile japaner, der gik ombord på Den Internationale Rumstation (ISS), hvor han var i 12 dage i december 2021. 

Steve Aoki er en amerikansk musikproducer, kunstner og designer, som er bedst kendt som stifteren af pladeselskabet Dim Mak, der blandt andet står bag store navne som 'The Chainsmokers' og 'Bloody Beetroots'. 

Choi Seung Hyun - bedre kendt som 'TOP' - er en prisvindende sydkoreansk rapper, sanger og skuespiller, som desuden står bag vinmærket T´SPOT. 

Yemi A. D. er en tjekkisk designer og koreograf, som står bag 'JAD Productions'. Han har blandt andet koregraferet og designet kampagner og shows for 'Apple', 'Google' og 'Mercedes'. 

Rhiannon Adam er en prisvindende irsk kunstfotograf, som blandt andet har fået sine værker vist i 'The Telegraph', 'Le Monde', 'BBC' og 'The New York Times'. 

Tim Dodd er en amerikansk YouTuber, musiker og fotograf, som står bag YouTube-kanalen 'Everyday Astronaut', hvor han lærer fra sig om sin viden om rummet og videnskab. 

Karim Iliya er en britisk fotograf, filminstruktør og hvalsvømningsguide, som har vundet et hav af priser og blandt andet er én af personerne bag nonprofitorganisationen 'Kogia'. 

Brendan Hall er en amerikansk dokumentarfilminstruktør, som primært laver dokumentarfilm sammen med nonprofitorganisationer. Han har dog også arbejdet for store virksomheder som 'Google', 'National Geographic' og 'Adobe'. 

Dev D. Joshi er en indisk skuespiller og influencer, som har medvirket i et hav af film og tv-serier, siden han var tre år gammel. Han står desuden bag nonprofitorganisationen 'D3 Caring Social Club', som hjalp fattige indere under coronakrisen med at overleve. 

Udover de ni passagerer har Maezawa også udvalgt to såkaldte 'backup crew', som overtager pladsen, hvis én af de ni ikke kan tage afsted alligevel. 

Det er den amerikanske snowboarder, Kaitlyn Farringtong, og den japanske danser, Miyu.

 

Læs også

Derfor må astronauter hverken onanere eller have samleje i rummet

 

 

Dagens Gossip