Studie slår fast: Den ældste i søskendeflokken er klogest

Foto: Shutterstock

Har du en lillebror eller -søster? Så bør du sende denne artikel til dem!

Hvis du er én af de mange hundredetusinde danskere, der har en eller flere yngre søskende, så kan du roligt læse med her. 

Hvis du derimod er én af dem, som har en eller flere ældre søskende, så bør du gøre alt, hvad du kan, for at undgå, at din storebror eller -søster læser denne artikel.

Læs også

Gæst ramt af alvorlig sygdom: Dansk svømmehal lukker øjeblikkeligt

Et stort internationalt studie har nemlig vist, at det i den gennemsnitlige søskendeflok er den ældste, der er klogest. 

Det skriver Seeker, som er en del af onlinemediet The Verge

Studiet, som er baseret på en undersøgelse af 11.000 skotske børn, har vist, at det ældste barn i en søskendeflok i gennemsnit scorer 3,3 point højere på IQ-skalaen end barn nummer tre. 

Og faktisk tyder meget på, at børn bliver mindre og mindre intelligente alt efter, hvor mange ældre søskende de har. 

I studiet scorede barn nummer to således i gennemsnit ét IQ-point lavere end barn nummer et, og barn nummer tre scorede hele 2,3 IQ-point lavere end barn nummer to. 

Årsagen er ikke klarlagt fuldstændigt, men forskerne mener, at det formentlig skyldes, at barn nummer et bliver udsat for mest og den bedste stimulering som lille, da forældre ofte ubevidst lægger mest arbejde i deres første barn. 

Studiet peger på, at forældre stimulerer deres børn mindre og mindre alt efter, hvor mange børn de får, og da stimulering er utrolig vigtigt for barnets udvikling, kan det muligvis påvirke barnets intelligens. 

Du kan høre mere om undersøgelsen i videoen herunder:

 

Læs også

Da den 12-årig pige fik kræft, gjorde hendes ven noget smukt

 

 

 

 

 

Dagens Gossip