Teenagere der bruger meget tid på sociale medier, har større sandsynlighed for at udvikle depression

En gruppe forskere har fulgt knap 4.000 teenagere i fire år, hvor de har holdt øje med deres tid foran tv'et og de sociale medier, samtidig med, at de har berettet om deres humør. Resultatet viste, at der var en koblling mellem hvor meget tid de brugte på det, og risikoen for at udvikle en depression.

Hvis du kender en, der bruger lidt for meget tid på de sociale medier, så skal du måske bede vedkommende om at skrue lidt ned. Det vil hvert fald være for personens eget bedste, da et nyt studie har vist, at der er en kobling mellem depression, og tiden der bliver brugt på de sociale medier.

Professor Patricia Conrod fra University of Montreal ville undersøge, hvilken betydning det har for unge teenagere at benytte sig meget af de sociale medier, eller kigge meget tv.

Hun fandt derfor 3.826 teenagere i alderen 12 til 16 år, som hun adspurgte om deres vaner med tv-kiggeri og antallet af timer, som de bruger på de sociale medier. Derudover adspurgte hun dem også om deres humør.

Læs også

Afsløring: Står du op og tisser? Så uhygiejnisk er det - Se den største fejl mænd laver på toilettet

Undersøgelsen varede i fire år, og nu er Patricia Conrod klar med et resultat, som ikke overraskende viser, at teenagere der bruger mere tid på tv og de sociale medier, faktisk har større sandsynlighed for at udvikle depression.

“Undersøgelsens resultater viser, at brugen af sociale medier og tv-visning er vigtige forudsigere for depression i ungdomsårene,” fortæller professoren ifølge The Sun.

Det kan hjælpe at regulere deres brug

Professoren foreslår derfor, at man forsøger at regulere teenagers brug af både de sociale medier, men også den tid, som de får lov til at kigge tv.

“Det at regulere teenagers sociale medier og tv-forbrug, kan være en måde at hjælpe unge mennesker til at håndtere deprimeret humør eller deres sårbarhed over for depressions symptomer,” fortæller hun.

En af årsagerne til, at sociale medier kan være årsag til depression hos unge skyldes, at mange teenagere forsøger at spejle sig i det, som de ser på de sociale medier. Ser det eksempelvis billeder på Instagram af folk, der konstant lever et liv i sus og dus eller som måske er åleslanke, så kan det give dårlig samvittighed og dermed påvirke ens humør i en negativ retning.

Mens Patricia Conrod fandt ud af, at der var en klar kobling mellem risikoen for depression og antallet af timer man benyttede sig af de sociale medier og tv-kiggeri, så var der til gengæld ikke nogen kobling mellem dem, der sad og spillede diverse former for computerspil.

Læs også

Mor forsvarer de bizarre børnenavne: Derfor har mine børn alkoholnavne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip