Trænger du til at komme i godt humør? Så skal du have sex med din eks

Et studie viser, at sex med sin ekskæreste ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Tværtimod.

- Aldrig gå tilbage til en fuser, lyder et ordsprog, der dog har vist sig kun at glæde for fyrværkeri og ikke for ekskærester.

For selvom det umiddelbart kan virke som en dårlig idé at finde sammen med den ekskæreste, som smækkede med døren bag sig efter bulder og brag, så viser et nyt studie imidlertid, at sex med sin gamle flamme kan gøre én glad og positiv. Det skriver Videnskab.dk.

Det nye studie, der består af to separate undersøgelser, og som er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Archives of Sexual Behavior, har forsøgt at undersøge tesen om, at hanky-panky med eksen er en dårlig idé, da det ripper op i gamle følelser.

Læs også

6 effektive måde at falde i søvn på (som du sikkert ikke har prøvet før)

Konklusionen på undersøgelserne er dog stik modsat, hvad man skulle tro. Det fortæller studiets hovedforfatter, Stephanie Spielmann, der er lektor i socialpsykologi ved Wayne State University i Canada.

- Vores studie peger på, at den sociale anspændthed i forhold til at prøve at have sex med en ekskæreste, ikke er berettiget, fortæller hun.

Som en del af studiet har Stephanie Spielmann været med til at gennemføre to undersøgelser, hvor i alt 485 forsøgspersoner, som alle netop var kommet ud af et parforhold, blev bedt om at udfylde en række spørgeskemaer.

Læs også

Nu er drømmejobbet her: Få løn for tage på bar, drikke øl og se fodbold

Deltagerne blev blandt andet bedt om at svare på, om de havde haft sex med deres ekskæreste, efter de var gået fra hinanden, samt i hvilken grad de stadig havde følelser for den tidligere kæreste.

Adskillige af de adspurgte personer indrømmede, at det skam var blevet til en tur i dobbeltsengen med eksen, efter parret var gået fra hinanden, men samtidig svarede størstedelen af disse personer også, at det ikke havde kompliceret tingene.

Læs også

Genialt! Her er underbukserne til manden, der har vilde børn

Tværtimod stod et ekskæreste-knald ikke i vejen for at komme videre efter bruddet, da størstedelen af de personer, der lige skulle prøve eksen én gang til, følte sig gladere og mere positive i deres hverdag.

Ifølge Stephanie Spielmann dækker studiet og den nye viden over et forholdsvist underbelyst, men vigtigt område, da bruddet fra en kæreste kan have stor betydning for folks mentale helbred - især i negativ forstand.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip