Tusindvis af patienter dør hvert år: Et glas vand kan redde dem

Foto: Shutterstock

En ny kampagne skal mindske antallet af unødvendige dødsfald blandt mennesker med nyreproblemer.

Akut nyresvigt koster hver måned over 1.000 britiske patienter livet, eller tæt på 13.000 hvert år, men de og mange andre kunne reddes med noget så simpelt som et glas vand. Det skriver Daily Mail.

Det mener en gruppe britiske læger og eksperter, som nu er gået sammen om at lave en kampagne, der skal sætte fokus på problemet i Storbritannien alene.

- Akut nyresvigt (også kaldet AKI red.) koster omkring 40.000 mennesker livet i England, herunder er omkring 13.000 af dem mulige at forebygge, og alligevel ved offentligheden ikke det her, ej heller altid sundhedspersonalet, siger Dr. Mike Durkin, der er national talsmand for patientsikkerhed i landet.

Læs også

6 utrolige grunde til at drikke vand med ananas hver dag

Nyrerne renser giftstoffer i blodet, men hvis de af en eller anden grund har nedsat funktion, risikerer en simpel dehydrering at tage livet af en patient på grund af eksempelvis organsvigt.

Det er ikke altid, at patienten er klar over, at han eller hun har problemer med nyrerne, men hvis de gør, er der altså ekstra grund til at drikke rigeligt med væske, lyder opfordringen i kampagnen, som målrettes både patienter og sygehuspersonale. 

Kvalme, opkast, ondt i maven eller underlivet, smerter i hofter eller fødder, forvirrethed, sløvhed, blod i urinen, eller manglende tissetrang/færre besøg på toilettet, er nogle af de advarselslamper, personale og patienter bør kigge efter. Nyrernes funktionsdygtighed kan desuden tjekkes ved hjælp af en blodprøve.

Læs også

Derfor bør du drikke to store glas vand på tom mave hver morgen

 

 

Dagens Gossip