Undersøgelse: Kloge personer dumper første køreprøve

Hvor mange forsøg måtte du bruge?

Der er ingen grund til at være ked af det, hvis du ikke består din køreprøve i første hug. En britisk undersøgelse viser, at kloge personer ofte må bruge flere forsøg.

Der er ikke noget mere nervepirrende end at skulle til køreprøve, men der er heller ikke noget bedre end at få stukket det lyserøde kort i hånden. Endelig!

Desværre må mange personer må se i øjnene, at vejen dertil hverken er nem eller billig. Det er ikke alle, der har lige let ved at bestå køreprøven, og mange er nødt til at kaste sig ud i to, tre eller flere forsøg, før de endelig får grønt lys til at køre vejene tynde.

Men hvis du er typen, der måtte give køreprøven flere skud, dengang du skulle have fingrene i det magiske kort, så er der ingen grund til at tænke tilbage på tiden med skam. 

En ny undersøgelse viser, at der angiveligt er større sandsynlighed for, at 'kloge' mennesker må bruge mere end ét forsøg på at få kørekortet i hus. Britiske Metro skriver nemlig, at veluddannede personer og virksomhedsejere oftere dumper køreprøven første gang sammenlignet med ufaglærte.

Den overraskende konklusion kommer fra Privilege DriveXpert, der har talt med 1.564 britiske bilister. 

Læs også

Mand kom løbende mod kvinde med kuvert i hånden efter indkøb i Aldi - så fik hun en grim overraskelse

59 procent af deltagerne uden nogen form for uddannelse bestod deres køreprøve i første forsøg. Det samme gjorde sig kun gældende for 48 procent af deltagerne med en bachelorgrad. For virksomhedsejere var det blot 39 procent, der bestod første køreprøve.

Virksomhedsejerne viste sig i øvrigt at have tre gange så stor risiko for at måtte tage køreprøven fire eller flere gange sammenlignet med lavtuddannede og ufaglærte personer. 

Undersøgelsen peger desuden på, at 'kreative typer' består efter færre forsøg. Folk, som har studeret kunst, består for eksempel hurtigere end akademikere. 

Og personer, som har læst kreative fag, består også hurtigere køreprøven end dem, der har studeret matematik og videnskabelige fag. 

Men overordnet gælder det altså, at veluddannede mennesker må give køreprøven flere skud end lavtuddannede og ufaglærte. 

Sjællandsk ægtepar vandt 6.000 kroner i Lotto: Da de tjekkede tekst-tv, gik fejlen med det samme op for dem

 

Dagens Gossip