Undersøgelse viser: Mænd tager 8.5 kg på det første år efter, at de bliver fædre

Foto: Shutterstock.com

I løbet af det første år, hvor en mand bliver til en far, vil han typisk tage 8.5 kilo på.

Af logiske årsager tager kvinder altid meget på i forbindelse med deres graviditet. Det er dog de færreste, der tænker på, at mændene faktisk også følger med i den ligning.

En undersøgelse fra LighterLife Fast viser nemlig, at 22 % af nye fædre tager over 6.5 kilo på, og at nye fædre i gennemsnit tager 8.5 kilo på i løbet af det første år, efter at de er blevet fædre.

Læs også

6 tegn på at din afføring ikke er normal, og du skal få den tjekket

LighterLife Fast har lavet en undersøgelse, hvor 1.500 mænd deltog, og her kunne de altså konkludere, at vægten begyndte at stige hos en stor del af mændene.

I undersøgelsen fortalte mændene også, hvornår de først lagde mærke til, at de havde taget på, og der fordelte svarene sig således:

25 % opdagede det efter, at de så billede af sig selv, der var knap så flatterende.

27 % opdagede det, da deres tøj begyndte at stramme.

15 % opdagede det efter, at de blev forpustede af at lege med deres børn.

26 % opdagede det, da de oplevede andre helbredsmæssige udfordringer.

Derfor tager fædrene på

Der er en ganske logisk forklaring på, hvorfor så mange fædre tager på, når de har fået deres førstefødte.

Det skyldes ikke nogen kemisk reaktion, der sker i det øjeblik, hvor barnet kommer ud, men det skyldes i stedet den manglende tid og energi.

Undersøgelser viser, at nye fædre i gennemsnit har 74 minutter mindre til aktiviteter, de plejede at begive sig ud i. Det er ofte tid i fitnesscentre eller løbeturene, der bliver erstattet af leg med deres børn, og derfor forbrændes der ikke lige så mange kalorier.

Derudover så får fædrene typisk også mindre søvn, og mindre søvn kan give øget appetit, mindre testosterone og en forøgelse i hormoner. Det kan have effekt på styrke og muskelmasse, og mindre muskelmasse betyder mindre forbrænding.

Læs også

6 alarmerende tegn på, at du har hæmorider

 

 

 

Dagens Gossip