Var du i dårligt humør i går - Her er forklaringen

Foto: Shutterstock.com

Den tredje mandag i januar har fået kaldenavnet 'Blue Monday' og det skyldes, at det ifølge en psykolog er årets værste dag.

Hvis du ramt af dårligt humør i går, så er der en ganske god forklaring på., hvorfor det var tilfældet. I går var nemlig årets absolut værste dag, hvert fald hvis man skal tro den britiske psykolog, Cliff Arnall.

Han fandt frem til, at den tredje mandag i januar, som nu bliver kaldt ‘Blue Monday’ er den værste dag på hele året. Det er den dag, der er sværest at komme igennem.

Læs også

Tæskede vennens kæreste fordi hunden ikke havde tyndskid

Den britiske psykolog har lavet en formel, hvor han benytter sig af fem vigtige ting i vores liv. Resultatet finder han ved at kigge på følgende:

  1. Vejret, 

  2. Gæld,

  3. Tid siden juleaften, 

  4. Missede nytårsforsæt, 

  5. Manglende motivation

  6. Følelsen af, at man bør skride til handling.

Kigger man lidt dybere i ovenstående faktorer, så er vejret typisk ikke særligt godt i januar, mange mennesker har problemer med økonomien som resultat af en dyr jul og et dyrt nytår.

Flere mennesker er faldet af på deres nytårsforsæt omkring dette tidspunkt, og mange har mangel på motivation. Sidst men ikke mindst, så er det på dette tidspunkt, at man føler, at de er nødt til at skride til handling.

Januar og februar er hårde

Ifølge CNN er det ikke alle eksperter, der er enige i, at man kan bruge Cliff Arnalls formel til at finde den værste dag på året.

Dog er de enige i, at januar og februar er de måneder, der er hårdest for menneskets psyke. Det er også derfor, at mange mennesker bliver ramt af en såkaldt vinterdepression, som det vurderes at 5 % af den danske befolkning lider af hvert år.

Man må dog næsten forvente, at færre mennesker har været ramt af dårligt humør i løbet af denne vinter, da den har været meget mild. Faktisk har vinteren været så mild, at pollensæsonen er begyndt en måned for tidligt.

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder populært Ikea-produkt: Kan give spontan abort

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip