Vi bruger 49 minutter om dagen på dette - selvom vi ikke har lyst

Ny forskning viser, at forældre har skræmmende mange skænderier med deres børn.

Hvis du er en del af en børnefamilie, så kender du det alt for godt: De daglige småskænderier.

Faktisk skændes vi mere, end de fleste sikkert går og tror. Det afslører et nyt forskningsstudie, der har kigget nærmere på omfanget af skænderier mellem forældre og deres børn. Det skriver Independent.

I studiet, der er foretaget på vegne af læskedriksproducenten Capri Sun, har man adspurgt 2.000 forældre med børn under 12 år, hvor ofte de skændes med deres børn, og ved at lægge svarene sammen og regne på antallet af skænderier, er man nået frem til, at forældre har 2.184 skænderier med deres børn hvert eneste år.

Læs også

Sømanden Anders mødte sin drømmekvinde i toget: Nu hitter hans romantiske efterlysning på Facebook

Det svarer til, at vi hver dag bruger 49 minutter på at mundhugges med vores afkom. Ifølge forskerne bag studiet svarer dette tidsinterval til, at vi i gennemsnit har seks skænderier om dagen med vores børn.

I undersøgelsen svarede størstedelen af de adspurgte forældre, at skænderierne oftest handler om, hvad deres børn har lyst til - og ikke lyst til - at drikke og spise.

På en andenplads kommer uenigheder om sengetider, mens også lektier og søde sager før sengetid er ofte diskuterede emner.

Læs også

Fuld mand vil købe øl i supermarked: Da de ser, hvad han har under armen, udbryder der panik

Desværre for forældrenes perspektiv svarede størstedelen af de adspurgte testpersoner, at det kun var lidt over halvelden af alle skænderier, som de voksne følte, at de ‘vandt’ over deres børn.

Seks ud af 10 forældre indrømmede nemlig, at de ofte giver sig for at bevare husfreden.

- Mange forældre føler, at et kompromis med deres børn er den bedste måde at gøre alle glade på. Da størstedelen af alle familieskænderier handler om mad og drikke, har mødre og fædre den svære opgave at stoppe et skænderi samtidig med, at de ikke skal tabe det, lyder det fra en talsperson fra Capri Sun.

Det betyder også, at 9 ud af 10 forældre indrømmer, at de til tider giver deres børn en belønning, hvis de gør, som forældrene beder om.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip