VILDT: Mand afslører teknologi der kan gøre dig usynlig - Det virker

Foto: Hyperstealh Biotechnology Corp

Det har altid virket som fantasi, at man pludselig kunne blive usynlig, men nu ser det faktisk ud til, at det kan lade sig gøre. En canadier har nemlig opfundet en teknologi, der kan gøre folk eller ting usynlige.

Der er nok rigtig mange mennesker, der i løbet af deres liv har ønsket, at de kunne gøre sig usynlige for en stund. Hvad enten man gerne vil overhøre en samtale, smugkigge steder hvor man ikke burde eller måske noget helt tredje, så har man nøjes med at måtte fantasere sig om det.

Det kan dog rent faktisk blive en realitet, at man har mulighed for at gøre sig usynlig, for en canadisk opfinder har netop afsløret, at det er lykkedes ham at skabe en teknologi, der kan gøre folk ‘usynlige’

Læs også

Advarsel mod MEGET populær app: Kan automatisk tilmelde dig betalingstjenester

I første omgang er det ikke nær så praktisk, som den usynlighedskappe mange har set Harry Potter rende rundt med i de populære film, men mindre kan også gøre det.

Guy Cramer er CEO for virksomheden Hyperstealth Biotechnology Corp, som udvikler i forskellige former for militærcamouflage. I de sidste ni år har han og resten af virksomheden arbejdet på en ny teknologi, der ville kunne gøre folk usynlige, og det hårde arbejde har givet pote.

Det er ikke til at se det lille modelfly, der gemmer sig bag 'kappen' Foto: Hyperstealh Biotechnology Corp

“Jeg er så begejstret over endeligt at kunne tale om noget, jeg ikke har haft mulighed for i de seneste ni år. Men mens jeg har stor passion for mit arbejde, så er jeg både spændt og bekymret for de forskellige anvendelser, der vil blive brugt,” fortæller han til det britiske medie LadBible.

“Min første tanke var at tie stille om teknologien, og kun give de allierede styrker adgang, men med frigivelsen af patenterne, kan alle få adgang til, hvordan man laver den, og det er ikke nødvendigvis en god ting,” fortæller Guy Cramer.

Det er særligt frygten for, at terrorister skulle få fingrene i hans teknologi, der bekymrer ham.

Herunder kan du sen en video med opfinderen, der både fortæller og viser, hvordan hans teknologi virker.

 

Opfindelsen lyder meget kompleks, men faktisk har Guy Cramer benyttet nogle af de effekter vi oplever til dagligt, eksempelvis et sugerør og filmplakater.

“Jeg har udnyttet den effekt, der får et sugerør til at se bøjet ud i et glas vand. Det er simpelthen lysets brydning og det materiale jeg har brugt, som kaldes en linseformet linse. Det findes på filmplakater og børnebøger, og kan få et fladt billede til at virke tredimensionelt, når man bevæger sig frem og tilbage,” fortæller han og fortsætter:

“Jeg har ændret materialet på tværs af 13 forskellige versioner, for at give unikke optiske egenskaber, der kan skjule et mål, så som en person, et militært køretøj, et jagerfly, et skib, en ubåd eller en hel bygning bliver usynlig,” lyder det fra opfinderen.

Hvad ville du gøre, hvis du fik muligheden for at blive usynlig?

Læs også

Ny forskning: Brug af mobiltelefon kan forkorte din levetid

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip