17-årig dreng finder glemt taske: Da han afleverer den tilbage, får han sit livs overraskelse

Skrevet af Nicolai Steinicke

24/01/2024
Foto: Ring
Foto: Ring
17-årige Adrian Rodriguez fra San Diego, USA, har for nylig erfaret, at ærlighed betaler sig.

Mest læste i dag

En 17-årig dreng i San Diego, USA, fandt en glemt damehåndtaske på parkeringspladsen uden for et supermarked. Han forventede ikke nogen findeløn, da han afleverede den til ejerens adresse, men denne gode gerning gjorde teenage-drengen knap 70.000 kroner rigere.

Da Adrian Rodriguez fandt håndtasken, besluttede han sig for at aflevere den direkte til kvinden selv, i stedet for at aflevere den i butikken.

Hvem ved, måske ville ejeren ikke huske, hvor hun havde mistet eller glemt håndtasken? Da Rodriguez ringede på hos kvinden, der ejede tasken, var det hendes roomate, der åbnede døren. Ejeren, Melina Marquez, var ikke hjemme. Roomaten tog imod og takkede, og lod tasken stå som en behagelig overraskelse for Melina.

"Jeg så optagelsen fra dørklokken og tænkte 'hold da op, han er så ung en dreng'," husker Melina Marquez ifølge hjemmesiden Good News Network, som var overvældet af glæde over at få håndtasken overrakt.

Senere brugte hun overvågningsvideoen til at spore den 17-årige op, som til dagligt går på gymnasiet.

"Jeg måtte finde ham og bare vise ham taknemmelighed," siger hun. Sammen med sin bofælle delte hun et billede af Rodriguez på sociale medier. De fandt hurtigt den ærlige unge mand, der havde returneret håndtasken. Tasken tilhørende Melina indeholdt 20 dollars og en pung fuld af kreditkort.

"Min mor har altid sagt til mig siden jeg var lille, at jeg altid skal gøre det rigtige, når ingen ser," fortæller Adrian Rodriguez til NBC News. "Jeg forventede ikke noget til gengæld, ærligt talt. Hvis nogen finder mine ting, vil jeg have, at de afleverer dem tilbage til mig," siger den ydmyge ungdom videre til NBC News.

Men de gode nyheder stoppede ikke der. Melina Marquez organiserede en GoFundMe-kampagne, så hendes venner og andre, der også værdsætter Adrians ærlighed, kunne give ham en findeløn. 764 donorer sendte penge, som i alt beløb sig til over 17.000 dollars. Det svarer til lidt over 170.000 norske kroner.

"Alle forældre håber lige nu, at deres børn vokser op til at blive som denne unge mand," siger Melina Marquez ifølge GNN til 10News.