20-årig pige sagsøger sin mors læge for at tillade, at hun blev født

Foto: Privat

En ung kvinde sagsøger sin mors læge for et stort millionbeløb, fordi han tillod hende at blive født.

20-årige Evie Toombes fra Skegness i Lincolnshire blev født med rygmarvsbrok, der er en en gruppe medfødte tilstande, der skyldes manglende lukning af strukturer omkring rygmarven.

Den unge kvinde er bl.a. kendt fra ITV-programmet 'Hidden Disabilities: What's The Truth?'. Hun har desuden mødt prins Harry og Meghan Markle i 2018, efter at have vundet en pris ved et velgørenhedsarrangement.

Læs også

På grund af hendes diagnose, er hun nogle dage nødt til at være forbundet til slanger i op til 24 timer i døgnet.

På trods af sine udfordringer, er det lykkedes hende at skabe en karriere i springsport, hvor hun konkurrerer mod andre handicappede ryttere.

I retten i London kom det frem, at hendes 50-årige mor var gået til lægen Dr. Philip Mitchell på Hawthorn-klinikken, for at snakke om hendes planer om at få sit første barn i februar 2001. Det skriver Ladbible.

"Det var en meget betydningsfuld beslutning om at stifte familie, fordi hun selv havde mistet sine forældre, da hun var ung," sagde Evies advokat, fru Rodway, til dommeren.

"De havde afholdt sig fra samleje, indtil efter de havde modtaget rådgivning ved denne konsultation."

Nu sagsøger Evie dog Dr. Mitchell på anklager om 'forkert undfangelse', og hun bebrejder ham for ikke at rådgive hendes mor, Caroline, til at tage de nødvendige kosttilskud, før hun blev gravid.

Angiveligt har lægen benægtet disse påstande og insisterer på, at han gav Evies mor passende og tilstrækkelig rådgivning.

Rodway fortalte dommer Rosalind Coe QC, at Evie sagsøger for 'at være født i en beskadiget tilstand', og at hun kræver millioner i erstatning for at dække de øgede omkostninger ved at leve et handicappet liv.

Advokaten tilføjede, at hvis Caroline var klar over situationen, ville hun have ventet med at blive gravid, for at få en 'sund, normal' baby, men en som var en 'genetisk anderledes person' end Evie.

På den anden side hævder Dr. Mitchells advokat, Michael de Navarro, at lægen gav 'rimelige råd' med hensyn til indtagelse af folinsyretilskud.

Det kom også frem i retten, at Evies evne til at bevæge sig er ved at blive meget begrænset, og hun vil højst sandsynligt få brug for en kørestol, når hun bliver ældre.

På trods af sine omstændigheder, fortsætter Evie med at oplyse og informere børn og unge om usynlige sygdomme og arbejder på Nottingham University.

Læs også

DMI advarer: Massevis af voldsomme skybrud på vej

 

 

Dagens Gossip