21-årig pige allergisk over for vand: Får feber når hun græder

Privatfoto: Tessa Hansen-Smith

Kunne du forestille dig, at du fik udslæt og feber, når du havde taget dig et brusebad? Sådan er livet for den blot 21-årige Tessa Hansen-Smith, der som 10-årig blev diagnosticeret med en yderst sjælden sygdom.

Det kan være rigtig forfærdeligt at være allergiker, særligt hvis man er hårdt ramt, så man får svære symptomer i løbet af sommeren, eller hvis man nærmer sig søde kæledyr.

De nævnte ting er dog langt fra de eneste ting, man kan være allergisk overfor, og mens det må være hårdt for personer at eksempelvis undlade produkter med gluten, så må det være fuldstændig horribelt at skulle undvære vand.

Læs også

Stacey brugte sin vibrator inden hun faldt i søvn: Det fortryder hun nu

Lige netop det er tilfældet for den 21-årige Tessa Hansen-Smith fra Californien, der siden en alder af 10 år har været allergisk over for vand. Det var hvert fald hendes alder, da hun blev diagnosticeret med lidelsen aquagenic urticaria, der rent ud sagt betyder, at hun er allergisk over for vand.

Lidelsen menes ifølge britiske Daily Mail at være så sjælden, at der på verdensplan er mindre end 100 mennesker, der har den. 

Må ikke græde, svede eller bade

Den sjældne lidelse betyder, at den 21-årige pige får smertefulde udslæt, hvis hendes hud kommer i berøring med vand. Desværre får pigen er der ikke blot tale om vand fra vandhanen eller regn fra himlen, selv tårer fra hendes øjne eller sved, kan give hende udslæt.

Privatfoto: Tessa Hansen-Smith

Det har haft så enorm en påvirkning på pigens liv, at det er meget begrænset, hvad hun selv kan og må gøre. På det universitet hvor hun går, er hun nødt til at blive kørt rundt på Campus, så hun ikke begynder at svede. For hvis hun gør det, begynder hun nemlig at få de smertefulde udslæt og i værste fald feber.

“Jeg er endda nødt til at blive kørt rundt på campus, ellers ender jeg med at møde op til time med feber, migræne og udslæt, der gør det svært at koncentrere mig,” fortæller hun ifølge Daily Mail.

Den unge piger fortæller også, at hun er særligt udsat når det er varmt, hvor hun meget let bliver udmattet, og hun er nødt til at undgå alle former for fysisk aktivitet.

Må næsten aldrig gå i bad

Foruden hendes påpasselighed med ikke at blive berørt af vand, så skal hun også tænke over de ting, som hun spiser. Det er hendes hud, der reagerer kraftigst på berøringen af vand, men hvis hun spiser mad, der indeholder en del vand, så mærker hun både kvalme og udmattelse i musklerne.

Noget af det sværeste for den 21-årige pige er dog, at hun ikke kan gå i bad. Et bad giver hende nemlig udslæt, men samtidig er et bad også nødvendigt for at have en god hygiejne.

Derfor går hun også i bad, men det sker kun to gange om måneden, da det er smertefuldt, og hun efterfølgende kan lægge sig i seng med feber.

Tessa Hansen-Smith fortæller, at de opdagede de første symptomer i en alder af otte år. Der fik hun nemlig udslæt efter at have været i bad. Hendes mor der er læge, mistænkte i første omgang den sæbe og shampoo, som hun benyttede, men da det fortsatte, gik moren i gang med at undersøge, hvad det ellers kunne være.

Først to år efter i en alder af 10, fik hun diagnosen, der ændrede hendes liv for altid.

Læs også

Disse 8 fantastiske ting sker, hvis du drikker vand fra morgenstunden

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip