3 tegn på at du er i et dårligt forhold

Foto: Shutterstock

Er du bange for, at jeres forhold er ved at gå skævt? Så tjek om du kan sætte flueben ved disse tre faresignaler.

Det er altid let at observere andres forhold på afstand og fastslå, hvad de gør forkert.

Anderledes svært kan det være at få øje på de faresignaler, der indikerer, at jeres eget forhold er på vej i en negativ retning.

Ifølge flere parforholdseksperter findes der dog tre klare tegn på et dårligt forhold, som ikke er til at tage fejl af. Det skriver Psychologytoday.com.

De tre tegn indikerer alle, at du befinder dig i et negativ parforhold.

Læs også

Vægttab uden motion: Nye slankepiller skal mindske risikoen for diabetes

1. Du har ingen personlig frihed: Parforhold handler om at give plads til hinanden – ikke om at begrænse eller kontrollere sin partner. Derfor ved du, at du befinder dig i et dårligt forhold, hvis du ikke længere har din egen personlige frihed til at foretage dig ting, som du har lyst til. Selvfølgelig består ethvert sundt forhold af kompromiser, og dermed skal du heller ikke altid have din vilje. Men hvis din partner efterhånden træffer alle beslutninger på vegne af jer begge, bør du måske overveje jeres fremtid sammen.

2. Uenigheder fylder for meget: Den anderkendte, amerikanske parforholdsekspert, John Gottmann, er en mester i at aflæse par ud fra den måde, hvorpå de taler til hinanden. Ifølge John Gottmann skal der være en balance mellem positiv og negativ tale. Det indebærer, at mindst 80 procent af jeres fælles interaktioner skal være positive, mens de resterende 20 procent godt må bestå af uenighed. Hvis skænderier og negativitet kommer til at fylde for meget, og jeres 80/20 skala forskubbes, så er forholdet blevet usundt at være i.

3. Du ville ønske, at du var alene hjemme: Det er ikke ualmindeligt, at ønske sig et øjebliks fred fra sin partner. Tværtimod. Selv de mest lykkelig par har fra tid til anden brug for et ’break’ fra hinanden. Men hvis du oftere og oftere foretrækker at være alene, end du foretrækker din partners selskab, så er der noget helt galt. Hvis du har det bedst, når I er adskilt, så er det i høj grad værd at overveje, om I bør gå hver til sit, så du for alvor kan omfavne den alenetid, som du åbenlyst længes efter. 

Læs også: 6 ting din tatovering siger om dig