38-årige Sonia døde af kræft: 4 år senere ser familien pludselig hendes sidste ord på Facebook

Ane Sørensen

401 uger siden

|

08/11/2016
Viralt
Foto: Facebook/Shutterstock
Foto: Facebook/Shutterstock
Selvom hun har været død i årevis, lever hendes sidste hilsen videre.

Dagens topnyheder

Den amerikanske mor Sonia Todd var bare 38 år gammel, da hun døde af kræft tilbage i år 2012. Før hun mistede livet, skrev hun sin egen nekrolog.

Her videregav hun en række observationer om livet til sine pårørende, inden hun desværre måtte herfra i en alt for tidlig alder.

Det skriver Little Things.

Omkring fire år senere har nogen pludselig fundet Sonia Todds nekrolog og af uforklarlige årsager delt den på det sociale medie Facebook, hvor den nu er gået viralt.

Her kan du læse, hvad Sonia Todd skrev, mens hun stadig var i live:

- Mit navn er Sonia Todd, jeg døde af kræft, da jeg var 38 år gammel. Jeg besluttede mig for at skrive min egen nekrolog, fordi de som regel bliver skrevet på et par forskellige måder, som jeg ikke bryder mig om. Enten samles familie og venner og laver en liste over alle mindre præstationer fra vugge til grav på en tidslinje. Eller de forsøger at skabe en sidste poetisk strofe omkring nogens liv, der er så glødende, at man skulle tro, den afdøde havde været legemliggørelsen af en guddom.

- Sandheden, eller min version af den, er denne: Jeg prøvede bare at gøre det bedste, som jeg kunne. Sommetider lykkedes det. Det meste af tiden fejlede jeg. Men jeg forsøgte. For alle mine skøre kommentarer, vittigheder og beklagelser; jeg elskede virkelig folk. Jeg gjorde ikke altid det rigtige, eller sagde det rigtige. Og når du når til enden af dit liv, er det disse ting, du fortryder. De små, simple ting, der sårede andre mennesker.

- Nogle mennesker sagde til mig, at det var morbidt at skrive min egen nekrolog. Men jeg synes, det er godt, fordi jeg får en chance for at takke alle de mennesker, der hjalp mig på vejen. De, der elskede mig, hjalp mig, holdt af mig, grinte med mig og lærte mig ting, så jeg kunne leve et vidunderligt liv med glæde. Jeg var velsignet ud over alle grænser ved at kende jer alle. Det er det, der har gjort mit liv det hele værd.

Hvis du tænker på mig og ønsker at gøre noget for at ære mit minde, så gør dette; 

- Vær frivillig på en skole, i en kirke eller på et bibliotek.

- Skriv et brev til nogen og fortæl dem, hvordan de har haft en positiv effekt på dit liv.

- Hvis du ryger - så stop med det.

- Hvis du drikker og kører i bil - så lad være.

- Sluk for elektronikken og tag et barn med ud for at spise is og tal med dem om deres håb og drømme.

- Tilgiv nogen, der ikke havde fortjent det.

- Stands ved alle børnenes saftevandsboder og ros deres produkt.

- Få nogen til at smile i dag. Hvis du har muligheden for at gøre det.