6-årige Stella kom på hospitalet med øjenbetændelse - men lægerne opdagede straks den uhyggelige årsag

Nils Würtzenfeld

390 uger siden

|

25/01/2017
Viralt
Foto: Gaylene Robson
Foto: Gaylene Robson
Da en 6-årig pige pludselig havde fået et rødt og hævet øje, blev familien beroliget med, at der bare var tale om en øjenbetændelse. Sandheden skulle dog vise sig at være væsentlig mere skræmmende.

Dagens topnyheder

Gaylene Robson vidste, at noget var galt, da hendes seksårige datter, Stella en dag vågnede op med et venstre øje, der var rødt og hævet. Det skriver Daily Mail.

Den bekymrede australske mor søgte straks læge, men fik her at vide, at der bare var tale om en almindelig øjenbetændelse.

Derfor måtte familien drage hjem igen, hvor Gaylene Robson, efter lægens anvisning, forsøgte at bekæmpe det betændte øje med receptpligtig antibiotika og forskellige cremer.

Behandlingen virkede dog ikke, og da også Stellas højre øje pludselig blev rødt og hævet, besluttede Gaylene Robson at opsøge en øjenlæge for at få endnu en vurdering.

Øjenlægen fornemmede straks, hvad Gaylene Robsons egen læge ikke havde kunne se – nemlig at noget var helt galt. Derfor sendte han familien Robson videre til Royal Children's Hospital i Melbourne, hvor Stella fik en CT-scanning, der straks afslørede den uhyggelige sandhed:

Stella havde en tumor, der voksede mellem hendes øje og hjerne, og hun havde brug for øjeblikkelig behandling.

Foto: Gaylene Robson

Foto: Gaylene Robson

Foto: Gaylene Robson

- Tumoren var ved at vokse ind i øjenhulen. Den var cirka 1,5 centimeter og formet som en klokke, fortæller Gaylene Robson til Daily Mail Australia.

Lægerne gik straks i gang med at planlægge indgrebet. Det krævede blandt andet seks øjeneksperter for at fastslå, hvordan man skulle bære sig ad uden at skade den lille piges øjenvæv eller hjerne.

Efter to dags forberedelse blev Stella lagt i narkose, og heldigvis lykkes det lægerne at fjerne den farlige tumor.

Det viste sig efterfølgende, at Stella led af Langerhans celle histiocytose – en sjælden sygdom, der typisk rammer børn i alderen 1-5 år. Sygdommens årsag er ukendt, men er hverken arvelig eller smitsom.

Desværre for den lille pige var operationen dog kun første skridt på vejen til at blive helt rask. Efterfølgende måtte hun nemlig gennemgå 12 ugers intensiv kemoterapi.

Foto: Gaylene Robson

Foto: Gaylene Robson

Efter et år med behandlinger er den tapre Stella i dag endelig rask. Selvom den lille pige må leve med en 20 procents risiko for, at sygdommen vender tilbage, så er hele familien lykkelig for, at de opdagede tumoren i tide, og at Gaylene Robson – på trods af sin læges fejlvurdering – insisterede på at hjælpe sin datter.