8 måder du kan tabe dig på - helt uden at dyrke motion

Foto: Shutterstock

Hvis du ønsker at tabe dig uden at dyrke motion, og gider du heller ikke tænke over, hvad du putter i munden, så er der hjælpe at hente i en række skøre slankeråd.

Hvis du ønsker at tabe et par overflødige kilo, men ikke er den store fan er motion, så er det mest oplagte selvfølgelig at ændre dine madvaner, da den mest effektive slankekur alle dage har været en kombination af kost og motion.

Hvis du derimod sidder og febrilsk leder efter alternativer til vægttabets alfa og omega, så findes der faktisk en række skøre tiltage, som også vil hjælpe på din forbrænding.

1. Tag et karbad: Det lyder næsten for godt til at være sandt – at tabe sig, mens man nyder livet i et varmt og afslappende karbad, men ifølge forskere fra Loughborough University er den god nok. Fyld badekarret med varmt vand og læg dig så godt til rette den næste times tid. Når du står op igen, vil du nemlig have forbrændt 126 kalorier – hvilket svarer til en gåtur på 20-30 minutter, lyder det fra forskerne, der opdagede, at en time i et 40 grader varmt karbad er mere effektivt til at holde blodsukkeret nede efter måltider end en times cykling.

Foto: Shutterstock

2. Sæt en gyserfilm på: Er du til horrorfilm? Hvis ikke så er det bare at komme i gang, for du taber dig nemlig af at se gyserfilm. Det er i hvert fald, hvad en række britiske forskere fra University of Westminster har fundet frem til. De har undersøgt effekten af gyserfilm på en række forsøgspersoner og målt både hjerterytme, iltoptag og mængden af udåndet kuldioxid undervejs. Her fandt de frem til, at alle tre i snit steg med 33 procent under fremvisning af de skræmmende film. Den største kaloriedræber var i øvrigt Kubricks mesterværk Ondskabens Hotel, der i gennemsnit fik seerne til at smide 184 kalorier.

Læs også

Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

3. Duft til pebermynte: Det er almindelig kendt, at pebermynte er en kraftfuld plante, der i den grad er gavnlig for vores krop. Planten har nemlig flere sundhedsmæssige fordele og bliver derfor blandt andet brugt til at styrke vores immunsystem, til at lindre smerte og styrke blodomløbet samt i forbindelse med hud- hår- tand- og neglepleje. Derudover er pebermynte også godt for fordøjelsen og sågar i forbindelse med vægttab. Indtagelse af pebermynte hjælper nemlig kroppen, og faktisk kan du med fordel dufte til pebermynte for at reducere følelsen af sult i kroppen.

Foto: Shutterstock

4. Spis af røde tallerkener: Hvilken farve har dit porcelæn? Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvorvidt du spiser af hvide eller farvede tallerkener, hvis du vil tabe dig. Det fastslår flere forskere, der mener at kunne påvise, at røde tallerkener er bedst at sætte på bordet, hvis du vil af med overflødige kalorier. Det hænger sammen med, at farven rød som bekendt signalerer fare eller stop, hvilket på et ubevidst plan vil bremse vores måltid tidligere, end hvis tallerkenen havde været hvid, grøn eller blå. Så køb dig en rød slanke-tallerken og se, om tricket også virker for dig.

Læs også

22-årig kvinde født uden tissekone - nu besvarer hun spørgsmålet på alles læber

5. Sov nøgen: Det er ikke kun din partner, der bliver glad, hvis du sover nøgen om natten – det gør din krop også. At fryse om natten kan nemlig hjælpe dig på vej, hvis du gerne vil tabe dig. Det skyldes, at vores krop indeholder to former for fedtvæv - det hvide fedt og det brune fedt. Det hvide er det, som ophobes, når vi indtager flere kalorier, end vi forbrænder. Det brune fedtvæv er derimod ’sundere’ og kan forbrændes uden fysisk aktivitet, idet at det fungerer som kroppens varmeværk, hvis kroppen har brug for at temperaturregulere. Så når vi sover uden tøj og kommer til at fryse, så vil noget af kroppens hvide fedt omdannes til det brune fedt for at producere varme i kroppen. På den måde forbrænder du fedt, mens du sover.  

Foto: Shutterstock

6. Husk din nattesøvn: Når man er i søvnunderskud, skaber kroppen mere af det sult-fremkaldende hormon grehlin, der gør, at man spiser mere. Det skyldes, at vores kloge krop kan fornemme, at du mangler energi og derfor beordrer dig til at spise mere. Derfor skal du huske din nattesøvn, hvis du vil holde de overflødige kilo på afstand. Af samme grund skal du forsøge at få de anbefalede 7-9 timers sammenhængende søvn hver nat - det vil din krop i den grad takke dig for. 

Læs også

Politiet hørte mærkelige lyde på parkeringspladsen - havde aldrig set noget lignende

7. Sluk lyset: Ifølge forskere fra Ohio State University, så kan du med fordel slukke lyset, hvis du vil tabe dig. I et studie er de nemlig nået frem til, at kroppen bliver lettere af at opholde sig i mørke. Som led i deres forskning foretog de blandt andet et forsøg med mus, som de udsatte for både lys og mørke. De mus, som sov i mørke, viste sig efterfølgende at have mindre tildens til fedme, end de mus, der sov i svag eller stærk belysning. Dermed er det en rigtig god idé at slukke natlampen, hvis du har lidt for mange krops-kalorier, som du gerne vil sige farvel til.

Foto: Shutterstock

8. Sov i et koldt rum: Keep it cool og tab dig. Et køligt soveværelse kan nemlig hjælpe med at forbedre både dit stofskifte og din nattesøvn, påstår et studie publiceret i Obesity Reviews. Sover man i et koldt rum, vil man nemlig tvinge kroppen til at varme sig selv op, hvilket gør, at du forbrænder flere kalorier – ligesom når du sover nøgen. 

Læs også: Ny dansk forskning: Cykelturen er lige så effektiv som fitness

 

Dagens Gossip