Advarsel spredes på de sociale medier: Tjek juletræet for disse klumper og fjern dem straks

Foto: Shutterstock

Hvis du opdager noget, der ligner en grankogle, men ikke er det, hænge på dit juletræ, må du for alt i verden ikke lade det hænge.

Daniel Reed taler af bitter erfaring, når han advarer folk om at tjekke deres juletræ for klumper, der til forveksling ligner grankogler. 

Han har nemlig selv oplevet, hvad konsekvensen er, hvis man ikke fjerner dem, og derfor bliver hans advarsel i disse dage delt overalt på de sociale medier.

Læs også

Fans i chok over Simon Cowell: Hans ansigt ligner noget, der er ved at smelte

Det skriver Ladbible

Reed har delt et billede af én af de omtalte klumper på de sociale medier, hvortil han har skrevet: "Hvis du ser en valnødsstørrelse/æggeformet masse på dit juletræ, så behøves du ikke ægrer dig, klip bare grenen af og smid den ud i haven."

Disse klumper kan være knæleræg / Foto: Facebook

Hvorfor tænker du måske? Det har Reed også svaret på: "Disse er 100-200 æg fra en knæler! Vi havde to kæmpe æg på vores træ dette år. Tag dem ikke med indenfor, de vil udklække og dø af sult."

Og i kommentarfeltet har en anden person forklaret, at knælernes velbefindende bestemt ikke er den eneste grund til, at du bør tjekke juletræet og fjerne eventuelle æg. 

"Missede ét [æg] på træet et år... Forlod byen i fire dage... Kom hjem til babyer over alt... [Det] tog timer at få dem ud," har han således skrevet. 

En anden har skrevet: "Hvis jeg ser det her, ryger hele træet ud i haven! [Jeg] tager ingen chancer med insekter," og en tredje har ligeledes skrevet: 

"Jeg oplevede et udklække et år, efter træet havde været i huset i omkring én uge... Havde tusindvis af babyknælere på enhver gren! De var nuttede, men jeg blev nødt til at bruge støvsugeren [mod dem]."

En fjerde har advaret om, at knælere er en ekstremt invasiv art: "Disse knælere er faktisk MEGET invasive. De er oprindeligt fra Asien og spiser både dårlige OG gode insekter. Man har set dem dræbe brumbasser. [...] jeg vil ikke anbefale, at man redder dem. De skader helt ærligt mere, end de gavner."

Meningerne om knælere er altså mange, men sikkert er det, at du ikke ønsker, at hundredevis af dem udklækker i din dagligstue. 

Knælere levet ikke naturligt i Nordeuropa, men de forekommer alligevel ofte i naturen, og særligt i Storbritannien er de et problem i forbindelse med juletræer. 

Flere britiske organisationer anbefaler derfor, at man ryster sig juletræ grundigt, inden man sætter det op i stuen.

Læs også

Ønskede en pause fra 'hamsterhjulet': Så brugte han 9 måneder på at blive til en ged

 

 

 

 

Dagens Gossip