Advokat sagsøger cykelinstruktør: Vil have 40 millioner kroner efter styrt

Emil Ryttergaard

402 uger siden

|

25/10/2016
Viralt
Foto: arkivfoto
Foto: arkivfoto
Sagføreren anklager cykelinstruktøren for skaden, da han nu sidder i kørestol resten af livet

Dagens topnyheder

Det er ikke nemt, at skulle undervise. Enhver lærer ved det allerede, men man skal også være særligt varsom på sine kunder, hvis ens kursus involverer farlige aktiviteter.  

Den 47-årige britiske advokat, Asif Ahmed er nemlig så utilfreds med et mountainbikekursus for begyndere, at han nu sagsøger instruktøren, Leon Maclean for 40 millioner danske kroner, skriver The Telegraph

Instruktør: 'Han lavede den samme fejl to gange'

Advokaten styrtede på et mountainbiken under kurset, da hans forhjul blev blokeret, hvorefter manden fløj over cykelstyret og slog hovedet i en sådan grad, at han nu må sidde i kørestol resten af sine dage. 

Cykelinstruktøren vil dog ikke tage ansvar for skaden, da advokaten tog den forkerte rute to gange, og flere vidner har også stået frem og sagt, at instruktøren ikke tilskyndede nogle på kurset at køre råddent eller hasarderet, som advokaten ellers påstår. 

- Jeg er 100 procent sikker på, at han (advokaten, red.) lavede den samme fejl to gange. Jeg var nemlig meget overrasket, da det skete, og siden har jeg tænkt på det i fire et halvt år, og jeg er så godt som sikker på at det skete, siger cykelinstruktøren i retten. 

Kurset blev afholdt i marts 2012, varede lidt over en time og kostede hver deltager 800 kroner. 

Dommen bliver endeligt udmålt på et senere tidspunkt.