Barnebarn rev farmors stinkende måtte af - så kom hemmeligheden under gulvet til syne

19/04/2017 12:15

Emil Ryttergaard

Viralt
Foto: Reddit
Foto: Reddit
På et besøg hos sine bedsteforældre gjorde et barnebarn en bemærkelsesværdig opdagelse efter deres død, da han rev et beskidt gulvtæppe af i et lille pulterrum.

Mest læste i dag

Arv kan være en besynderlig størrelse. 

Når forældre og bedsteforældre går bort, så kan både huse, biler, bøger eller smykker gå i arv, og fra den ene dag til den anden får man indblik i de ældre generationers ejendele fra en svunden tid. 

En bruger på det sociale medie Reddit har under navnet EvilEnglish delt sin historie efter at have arvet sin bedstefars landsted, da hans far var gået bort. 

Han vidste, at farfaderen var en ivrig samler af antikke skydevåben, mens farmoderen samlede på små nipsting. Børnene var overbevist om, at de havde ryddet det meste op, da de pludselig løftede gulvtæppet i et gammelt pulterrum. 

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Under det gamle tæppe, som ikke var blevet udskiftet i en menneskealder, skjulte der sig en bemærkelsesværdig skat.

Da børnene løftede tæppet, spottede de toppen af et lille cylinderformet pengeskab - komplet med en gammeldags kombinationslås. 

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Barnebarnet fik straks tilkaldt en låsesmed, der med en nedsliber kunne fjerne toppen af pengeskabet og åbne cylinderen. 

Under gulvet gemte der sig utallige bøger, der alle var fyldt med gamle mønter. 

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Farfaderen havde nemlig gemt sine møntsamlingsbøger i hullet under gulvtæppet, og de forundrede arvinger kunne hive utallige bøger og kasser ud af pengeskabet. 

Hvor nogle mønter havde tydelige tegn på alderdom, så var der mange andre mønter, der var pakket ned i beskyttende hylstre, og der var sågar sølvbarrer gemt under gulvet. 

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Hvor meget samlingen er værd i dag, melder historien ikke noget om. Men for barnebarnet var den skjulte skat en skøn påmindelse om de gode stunder med sin farfar, der plejede at læse 'Skatteøen' op for ham, da han var en lille dreng. 

At kunne finde en efterladt skat på den måde af sin egen farfar var en helt særlig oplevelse for de overvældede arvinger. 

59-årig kvinde fra Roskilde overtalt til at tænde sit webcam. Først bagefter indser hun sin store fejl.