Billede af stirrende krage går nettet rundt: Kan du se, hvad der er galt?

Foto: Robert Maguire/Twitter

En sort krage har fået folk til at spærre øjenene op, for alt er ikke, hvad man tror.

Optiske illusioner er ofte fascinerende for os mennesker, da det kan være svært at forstå, hvordan både vores øjne og vores hjerne kan snyde os til at se ting, der ikke er der.

Seneste eksempel er et billede af en sort krage - et billede som oprindeligt har floreret på siden Reddit i et stykke tid, men som søndag blev delt på Twitter af brugeren Robert Maguire. 

Hurtigt fik tweetet en del opmærksomhed, da rigtig mange mennesker lod sig narre. Der er nemlig slet ikke tale om en krage.

- Dette billede af en krage er interessant fordi… det er rent faktisk en kat, skriver Robert Maguire i sit opslag.

Måske har du for længst set katten for dig, og måske er det først i dette sekund, at det går op for dig, at der slet ikke er tale om en krage. Under alle omstændigheder tænker rigtig mange ikke desto mindre; hvordan kunne jeg tage fejl?

Billedet - der i virkeligheden forestiller en sort kat der lægger nakken tilbage og kigger op i kameraet - har i hvert fald narret adskillige mennesker rundt om på nettet, og på lidt over et døgn har Robert Maguires tweet fået over 100.000 likes.

Læs også

Ups! Mor var taget med sin datter på hospitalet, da røntgenfoto afslørede pinlig hemmelighed

Det drilske foto minder om en andet optiske illusioner, som vi her på Dagens.dk skrev om tilbage i september. Dengang var det tale om en tegning, der rent faktisk er én af de ældste optiske illusioner, som man kender til, og som har narret folk i årevis.

Billedet forestiller… Ja det er op til dig selv at afgøre. Du kan se det her.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip