Billedet af de iranske piger går viralt

Foto: Twitter

Demonstrationerne og reaktionerne i Iran når nye højder. Nu går et særligt billede af en gruppe skoleelever viralt over hele verden.

Billedet er gået viralt verdenen over, der viser de unge piger give den midterste finger til Irans øverste leder Ali Khamenei.

Pigerne har smidt deres hijab, og viser deres utilfredshed over kvinders rettigheder i landet.

Læs også

Orkan har dræbt mere end 100 mennesker

BBC skriver blandt andet, at pigernes demonstration er “unik”.

Landet har været ramt af store protester det seneste stykke tid, det skyldes debatten om kvinders rettigheder i landet, og kulmination af det hele, skete da den 22-årige Mahsa Amini blev dræbt.

Den 22-årige Mahsa Amini, blev dræbt af politiet i Iran for at bryde hijab-loven. Den tragiske situation udløste kæmpe demonstrationer. Demonstrationerne fortsætter stadig i landet, 3 uger efter hendes død.

I denne video fra Twitter, kan man se en gruppe skoleelever smide deres hijab, mens de jagter en mandlig medarbejder.

 

I byen Shiraz blokerede en gruppe af skolepiger trafikken på en hovedvej, mens de viftede deres hijabs i luften og råbte “død over diktatoren” - en reference til den øverste leder i landet, Ali Khamenei. Det skriver Sosialnytt.

Det er ikke kun i Iran at folk demonstrerer over undertrykkelsen, af kvinder i Iran. Der har været demonstrationer foran den Iranske ambassade i flere lande.

Læs også

Godt nyt til danskerne: Elprisen er styrtdykket med mere end 90 procent

 

 

Dagens Gossip