'Hawk Tuah-kvinde' tog internettet med storm: Så mange penge har hun tjent

Mathias Madsen

2 uger siden

|

03/07/2024
Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Ordene "hawk tuah" har gjort Hailey Welch rig og berømt.

Dagens topnyheder

Hailey Welch var for få uger siden en helt almindelig amerikansk kvinde, som kun hendes venner, familie og bekendte kendte ved navn.

Det ændrede sig dog hurtigt, da hun medvirkede i et tilfældigt interview på gaden, og nu er kendt over hele verden som 'Hawk tuah'-pigen.

Welch blev i et interview på gaden blandt andet spurgt, hvordan man kan gøre en mand vild i sengen, hvortil hun svarede: "Du skal 'hawk tuah' [red. immiteret spyttelyd] - spyt på den ting!" Og mere skal der åbenbart ikke til for at blive berømt.

Der gik i hvert fald ikke længe, før klippet, som du kan se herunder, blev delt overalt på internettet, og folk fra hele verden begyndte at lave memes og videoer med klippet.

Det berømte klip findes 01:30 inde i videoen herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

Malkede succesen

Kort efter klippet gik viralt på internettet begyndte folk at lede efter kvinden på videoen, og man har siden fundet ud af, at det er amerikanske Hailey Welch, som ikke har ligget på den lade side siden.

Welch har nemlig udnyttet opmærksomheden til at tjene penge på videoen.

Hun har blandt andet ifølge Ekstra Bladet solgt merchandise i form af for eksempel kasketter med teksten: "Hawk tuah!" Ifølge mediet har hun allerede solgt for tæt på 500.000 kr.

Ifølge The Hollywood Reporter har Welch desuden skrevet kontrakt med firmaet The Penthouse, som skal repræsentere hende i medieverdenen, og den unge kvinde har altså dermed gravet første spadestik i en karriere som influencer.

I en udtalelse fra The Penthouse lyder det: "Verden er vild med Hailey! Jeg er glad for, at vores hold kan hjælpe med at guide denne raket. Alle podcasterne har ret; brug fem minutter med hende, og du vil se, hvorfor hun er USAs sweetheart."

Welch har allerede medvirket i flere talkshows, interviews og podcasts.