Chefen snød hende for pizza: Det kostede ham 200.000 kroner

Foto: Shutterstock.com

En kvindelig ansat hos en bilforhandler er blevet tilkendt en erstatning på 200.000 kroner, fordi hun blev udelukket fra en månedlig 'Pizza Friday'-begivenhed.

Malgorzata Lewicka blev udskammet af sine chefer, da de ikke valgte at inkludere hende i de uformelle frokoster med det øvrige personale, har en domstol afgjort.

I retten blev det fremlagt, at cheferne én gang om måneden gik rundt og tog imod ordrer fra personalet for et takeaway-måltid såsom pizza eller lignende.

Læs også

Drama i Lidl: Bedstemor forsøgte at stjæle barn

Men Malgorzata blev udeladt fra denne månedlige begivenhed, som ved bilforhandleren var kendt som 'Pizza Friday'. 

Hun er nu blevet tildelt ca. 200.000 kroner af en domstol, som konkluderede, at hendes eksklusion var diskriminering, efter at hun havde beskyldt en chef for sexchikane. 

Det skriver The Sun.

Ved den virtuelle høring blev det fortalt, at kvinden arbejdede for Hartwell, en Ford-forhandler i Watford, fra maj 2014 som telefonreceptionist og servicerådgiver. 

Hun blev forflyttet til virksomhedens forretning i Hemel Hempstead, mens Watford-forhandleren gennemgik en renovering mellem november 2016 og april 2018. 

I marts 2018 indgav hun en klage over sin løn, arbejdstid og påstået sexchikane af chef Mark Benson. Efter en efterforskning kom det frem, at Mark Benson havde begået en grov forseelse og fik en sidste advarsel. 

I retten fortalte Malgorzata, at hun efter denne episode blev udelukket fra personalefrokosten, som blev afholdt hver den sidste fredag i måneden. 

Hun fortalte i retten, at hun hørte 'at andre medarbejdere blev spurgt, men hun blev ikke spurgt, om hun ønskede at bestille mad eller deltage'. 

"Vi accepterer, at frokosterne måske har været 'ad hoc', og at de var uformelle. Imidlertid gav frøken Lewicka klare beviser for, at en leder i Hemel gik rundt på stedet og tog imod frokostordrer, og at hun ikke var inkluderet," sagde dommer Jennifer Bartlett. 

"Men da hun flyttede til Watford, blev hun ikke spurgt, om hun ville bestille eller deltage, mens andre kolleger blev det." 

Bilforhandleren hævede, at hun var udelukket, fordi hun arbejdede deltid og var færdig med at arbejde kl. 13.00. 

Retten mente dog ikke, at det var nogen undskyldning for, at hun ikke blev tilbudt at bestille mad. 

"Hun kunne have været spurgt, om hun ville være med," lød det i retten.

I sidste ende blev Malgorzata Lewicka tilkendt en erstatning på omtrent 200.000 kroner, som hendes tidligere arbejdsgiver skal betale til hende.

Læs også

Midlertidig coronarestriktion bliver nu permanent i Danmark

 

 

Dagens Gossip