Derfor bør du altid give drikkepenge: Tjener afslører sin lave løn efter 70 timers arbejde

20/06/2022 19:47

Nicolai Busekist

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tjener har løftet sløret for, hvor lidt hun har fået i løn, efter at have arbejdet i 70 timer.

Mest læste i dag

En kvindelig tjener fra USA har delt en video på det sociale medie TikTok, hvor hun opfordrer folk til at give drikkepenge, når de besøger en bar eller restaurant.

For at få folk til at forstå, hvorfor hun gerne vil have folk til at give drikkepenge, har hun afsløret, hvad hun selv har tjent.

I klippet viser hun, at hun kun bliver betalt, hvad der er svarende til cirka 15 kroner i timen, og efter at have arbejdet i 70 timer har hun tjent lidt over 1.000 kroner.

Men dette beløb er, inden der er trukket penge fra til hendes sygeforsikring, skat mv. Når alt dette er betalt, er der kun ca. 65 kr. tilbage til hende. Det skriver Daily Star.

"Så det er derfor, du altid bør give dine bartendere og tjenere drikkepenge - enhver, der venter på dig eller leverer en service til dig," lyder det i videoen, der har fået mere end 184.000 likes.

"Dette er min løn for to uger. Jeg arbejdede næsten 71 timer. Jeg bliver betalt 2,13 dollars i timen som bartender og tjener."

"Jeg ville have tjent 150,81 dollars, men fordi jeg skal betale social sikring, sygeforsikring og indkomstskat, fik jeg udbetalt 9,28 dollars for 70 timers arbejde."

"Selvfølgelig fik jeg drikkepenge, men det er, hvad jeg fik fra min timeløn. Det er derfor, du skal give drikkepenge."

I kommentarfeltet på det sociale medie er der dog diskussion om, hvorvidt det er kundernes ansvar, at tjenere og bartendere kan tjene til føden. Mange mener, at det i stedet er virksomhedernes ansvar at sørge for dette.

"Undskyld, men 2,13 dollars i timen? Altså, 2 dollars? Og du klager over drikkepenge? At blive betalt 2 dollars i timen burde være ulovligt. LOL Amerika," skriver en.

"Jeg giver altid drikkepenge. Mængden af dip afhænger af service," lyder det fra en anden.

"Dette er IKKE kundernes skyld. Og jeg føler din frustration. MEN arbejdsgiveren burde betale dig en bedre løn. Tjenere bør ikke blive sure på kunder, der ikke vil give for mange drikkepenge eller ingen overhovedet. Dette skal ændres helt som et system," skriver en tredje.

"2 dollars? Hvordan er det lovligt? Helt ærligt, hvorfor gider du overhovedet at have det job. Du arbejder dybest set gratis," lyder det fra en fjerde.