Dette navn har du ikke lyst til at høre ombord på et fly

Foto: Shutterstock.com

Hvis du nogensinde har hørt navnet 'Jim Wilson' komme ud af munden på en stewardesse eller en pilot, bliver du måske overrasket over at høre, at der formentlig ikke var tale om en person.

Medmindre der tilfældigvis var en ombord med navnet 'Jim Wilson', så var der i hvert fald ikke tale om en levende person. 

Det skriver Ladbible, der forklarer, at 'Jim Wilson' nemlig er en slags kode blandt flypersonalet hos verdens største flyselskab, American Airlines.

Læs også

Kunde tog fejl af prisen på bøf da han besøgte Gordon Ramsay-restaurant: Fik KÆMPE regning

Navnet menes at stamme fra navnet på en producent af 'air trays', som er en speciel beholder, der er designet til at transportere døde mennesker ombord på fly. 

Denne producent har tilsyneladende inspireret flyselskabets personale til at bruge navnet 'Jim Wilson' som kodeord for, at der er et lig ombord på flyet - uanset om det var planlagt eller ej. 

En død person på et fly kan nemlig både opstå 'uanmeldt', hvis en passager dør ombord, men en del fly transporterer faktisk også regelmæssigt lig i lastrummet. 

American Airlines har således en hel afdeling, som er dedikeret til at håndtere 'fragten' af døde personer, og den afdeling er ifølge US Funerals Online kaldet 'American Airlines Jim Wilson Service'.

Her kan man blandt andet læse, at American Airlines' 'Jim Wilson Service' 'leverer' lig til 250 forskellige byer i 40 forskellige lande, og at 'fragten' inkluderer kortere aflæsningstid og specielle aflæsningsramper.

Ligene transporteres angiveligt også i beholdere med teksten 'Jim Wilson' skrevet på alle sider, hvilket en passager opdagede tilbage i 2005. 

Her skrev vedkommende på et flyforum online om en flyvetur, hvor han ud ad vinduet havde opdaget, at der efter landing blev læsset en kasse i menneskestørrelse af med teksten 'Jim Wilson' på siderne, inden resten af bagagen blev læsset af.

Vedkommende skrev blandt andet: "[...] jeg er ret sikker på, at jeg ved, hvad der var indeni, men er det titlen på kassen, eller er det navnet på den uheldige 'last'? Virker dyrt rent faktisk at maskinprinte navnet på kassen..."

Medmindre vedkommende i kassen tilfældigvis hed Jim Wilson, så er det altså blot navnet på producenten af kassen, og du ved nu hvad det betyder, hvis du hører personalet nævne navnet 'Jim Wilson' næste gang, du er ude at flyve med American Airlines.

Læs også

Kunde tog fejl af prisen på bøf da han besøgte Gordon Ramsay-restaurant: Fik KÆMPE regning

 

.

Dagens Gossip