Dette plejehjem har bygget en utrolig tidsmaskine, men vent til du ser, hvad den bliver brugt til

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Et plejehjem har skabt nogle helt fantastiske rammer for sine beboere.

Alzheimers er ikke bare en frygtet sygdom – det er også en sygdom, der tit giver anledning til debat.

Oftest diskuteres det nemlig, hvordan folk med Alzheimers bør behandles og hjælpes? For selvom patienterne i mange tilfælde er tæt på hjælpeløse, så er det stadig individer med ret til et ordenligt og værdigt liv.

Én af de personer, der har tænkt længe og grundigt over dette spørgsmål, er Jean Makesh. Han er leder på plejecentret Lantern of Chagrin Valley i Ohio, USA – et plejecenter for Alzheimers-patienter - og her er man nået frem til en perfekt måde at tage sig af sine ældre beboere. Det skriver Newsner.

Læs også

Vestjysk plejehjem ramt af liv og glade dage: Ponyer fik demente ældre til at vågne

Jean Makesh og hans medarbejdere har nemlig udtænkt en både unik og fantastisk løsning, som i øjeblikket går verden rundt.

På plejecentret har man nemlig valgt at ombygge sine lokaliteter, så centret nu fungerer som en slags 'tidskapsel', der har genskabt vigtige og essentielle minder for beboere med Alzheimers eller demens. På den måde får indretningen beboerne til at føle sig så trygge og hjemme som muligt.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Lantern of Chagrin Valley er ét af blot tre steder i verden, hvor man på denne måde har indrettet sig fuldstændig efter sine beboere. Plejecentret er nemlig opbygget og indrettet som en række små huse, der tager sig ud som i 40'ernes USA. Hver beboer har fået et lille hus med en hyggelig veranda ud til plejecentrets 'hovedgade'.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Man har endda fået installeret et særligt fiberoptisk lys i loftet, der giver illusionen af at være udenfor, ligesom der også udsendes forskellige dufte i luften, som er med til at sende de Alzheimers-ramte beboeres tanker tilbage i tiden.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Gulvene er grønne, så de ligner forstads-græsplæner, og via højtalere spilles der musik fra 30'erne og 40'erne, ligesom der også afspilles lydeffekter og fuglesang.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

- Hver en lille ting man ser – farven på væggene, malingen - alt, har en terapeutisk fordel og en terapeutisk værdig, forklarer Jean Makesh, der er ekspert i rehabilitering.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Den lille by blev opført, efter Makesh havde fundet frem til, at et familiært miljø kan lede til en reduktion af angst, vrede og depression. Derfor besluttede han at skabe et sted, der ville fremme netop sådan et miljø, og hvor de ældre ville opleve en særlig glæde ved at bo.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

Indtil videre har ombygningen af  Lantern of Chagrin Valley været en stor succes, og Jean Makesh håber, at konceptet vil sprede sig til resten af verden.

Foto: Lantern of Saybrook/Facebook

 

 

Dagens Gossip