Doktor deler helbredstrick: Dette bør du ALTID gøre, når du kommer hjem fra ferie

Skrevet af Henrik R

29/08/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mikrobiologen Tom Makin deler et trick, som de færrest nok kender til. Hvis man har været på ferie, så bør man lade sin bruser løbe i mindst 20 minutter, så man kan undgå livsfarlige bakterier.

Dagens topnyheder

Det er fantastisk at komme væk på en afslappende ferie, men det kan virkelig også være dejlig at komme hjem. Følelsen når man har pakket sin kuffert ud, og bagefter kan smide sig i sin helt egen seng.

Et bad i sin egen bruser er heller ikke til at kimse af, men faktisk bør du lige vente med brusebadet. Der er nemlig en risiko for, at du kan blive syg af det forfriskende bad, som du har tænkt på under hele flyveturen.

Mikrobiologen Dr. Tom Makin har delt hans helbredstrick, som i sidste ende kan gå hen og redde liv. Det fortæller han ifølge det britiske medie Daily Mail.

Holder sig for næse og mund

Han fortæller, at når han kommer hjem fra ferie, så tænder han bruseren og lader den løbe i 20 minutter, og når han slukker den igen, så vender han ikke tilbage til badeværelset, før der er gået yderligere 20 minutter.

Det gør han fordi, at det gamle badevand der har siddet i brusehovedet, kan være fyldt med livsfarlige legionella-bakterier.

“Jeg dækker min næse og mund med en hånd, og tænder for bruseren med den anden,” fortæller han til Daily Mail og fortsætter:

“Efter 20 minutter eller deromkring, går jeg tilbage og slukker bruseren, og så går jeg ikke tilbage til badeværelset, før der er gået mindst 20 minutter igen,” fortæller han.

Dr. Makin ønsker ikke, at hverken han eller nogen i hans familie skal indånde de farlige legionella-bakterier, som kan ophobe sig i det gamle badevand, der sidder i brusehovedet. Vandet skal ikke være mere end et par dage gammelt, før bakterierne begynder at danne sig, så hvis man bare er på en forlænget weekendtur, så er det stadig en god ide lige at lade bruseren løbe lidt tid.

Mikrobiologen fortæller, at bakterien trives bedst i vand på over 20 grader, så derfor er der størst sandsynlighed for at indånde bakterien om sommeren.