Dyster film viser præcist hvordan det er at være inde i hovedet på én der lider af en depression

K P

409 uger siden

|

11/09/2016
Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Prison Break-stjernen Wentworth Miller blev selv mobbet som barn og har kæmpet med depression lige siden. Nu har han lavet en film, der tydeliggør, hvad en deprimeret går igennem hver eneste dag.

Dagens topnyheder

- Du er en taber. Du er værdiløs. Hvis jeg døde lige nu, ville nogen så overhovedet blive berørt?

Mørke mørke tanker præger hverdagen hos de estimerede 350 millioner mennesker verden over, som lider af depression.

En ny kortfilm sætter fokus på de tanker, der fylder hovedet hos de ramte, men selvom den er dyster, er den lavet for at give håb, fortæller skuespilleren Wentworth Miller, der er kendt fra sin rolle som fangen i serien ”Prison Break”.

Foto: YouTube

Skuespilleren har selv kæmpet med depression, siden han var en lille dreng, og det blev tydeligt, da han tidligere i år stod frem og svarede på et såkaldt meme (et billede, der deles på nettet red.), hvor brugere gjorde grin med hans vægt.

I dag er han talsmand for folk med psykiske sygdomme og lidelser og altså initiativtager til filmen ”A Day in the Life With Depression”, som lige nu deles i anledning af, at den 10. september er udnævnt som verdensomspændende forebyggelsesdag mod selvmord.

- Måske er jeg bare ikke et godt menneske.

- Jeg er SÅ træt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Bliver jeg nogensinde glad igen? Jeg kan ikke engang finde ud af simple ting. Jeg kan ikke mere, lyder de mange pinefulde tanker, som mange med depression desværre kan genkende, når de ser kampagnefilmen.

Herhjemme lider tusinder af mennesker også med depression – nogle kronisk, andre får det som en reaktion på et sygdomsforløb, stress eller sågar en fødsel. 

Foto: YouTube

 

Fælles for dem alle er, at der er hjælp at hente - og at det er vigtigt, at man får den eller opsøger den, slår Wentworth Miller fast:

- Vær ikke bange for at tage det første skridt i en rigtig retning. Nogen derude bekymrer sig om dig, og de venter på at høre fra dig, slutter han filmen her med at sige:

Mistænker du, at du har en depression eller har du brug for hjælp, kan Depressionsforeningen hjælpe dig i Danmark.