Eksperter advarer: Skræmmende tendens spreder sig blandt unge

Skrevet af Kamille Isaksen

31/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere unge gør brug af denne mocktail for at falde hurtigere i søvn.

Mest læste i dag

I en tid, hvor sociale medier former unge menneskers adfærd og vaner, har en ny og bekymrende trend vundet frem på platformen TikTok. Denne trend, kendt som "Søvnig pige mocktail", involverer en blanding af vingummier, sodavand og hostesaft. En cocktail, der er blevet populær blandt unge som en metode til at fremkalde søvn og ro. 

Men eksperter advarer om de potentielle farer ved denne praksis.

Det skriver B.T.

Isabella Koppel, som er daglig leder af Stofrådgivningen i Novavi, Danmarks største leverandør af stof- og alkoholbehandling, udtrykker en dyb bekymring over den stigende tendens blandt unge: "Det er farligt, fordi det er afhængighedsskabende hvis man bruger det regelmæssigt. Det er ret bekymrende," siger hun.

Hendes bekymring understreges af det faktum, at hostesaft ofte indeholder antihistamin og kodein, som kan omdannes til morfin i leveren og har en sløvende effekt.

Denne trend er særligt alarmerende, da den kan føre til en afhængighed af receptpligtige lægemidler. Hertil understreger Henrik Rindom, som er misbrugsekspert og overlæge i Stofrådgivningen, at det er usundt at tro, at det er nødvendigt at tage medicin for at sove. 

Selve hashtagget #sleepygirlmocktail har 4351 post, hvilket understreger den stigende tendens blandt de unge brugere. 

Nedenfor kan du se en af de videoer, som florerer på TikTok, hvor disse piger gør brug af denne innovative mocktail, men i stedet bruger magnesium for et sundere alternativ: