En tampon var ved at tage livet af Katrina: Nu advarer hun andre unge kvinder

Ane Sørensen

403 uger siden

|

25/10/2016
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Da Katrina Shelton var 16 år gammel, fik hun sit livs største forskrækkelse.

Dagens topnyheder

Da amerikanske Katrina Shelton var 16 år gammel, fik hun sit livs forskrækkelse. Den unge pige var i skole, da hun pludselig fik det rigtig skidt. 

Det skriver Mirror.

Katrina Shelton ringede til sin mor Jennifer Shelton, som kom og hentede hende hjem. Næste morgen følte Katrina Shelton sig bedre tilpas, efter hun havde fået en masse søvn. Hun besluttede sig derfor for at tage i skole igen.

Men få timer efter blev hun igen voldsomt træt og begyndte pludselig at kaste op. Da hun ringede til sin mor, tog hun datteren med til en læge, som mente, at Katrina havde fået influenza.

Få dage efter havde Katrina Shelton det dog pludselig meget værre. Moderen tog hende med på hospitalet, hvor det hurtigt stod klart, at hendes datter var meget syg.

Foto: Privat

- Hvis jeg var kommet senere, ville jeg nok ikke have klaret den, fordi mit blodtryk var så lavt. På den første dag, forberedte lægerne min familie på det værste. Det var meget skræmmende for dem, siger Katrina Shelton.

Det viste sig, at en tampon havde givet den unge kvinde Toksisk Shock Syndrom. Det er en sjælden sygdom, der er kendetegnet ved blandt andet høj feber, opkast, diarré og hovedpine.

Foto: Privat

- Du ser advarslerne på tamponæskerne, men du tror aldrig, det vil ske for dig. Du tror bare, det er noget skræmmende information, som de skriver for en sikkerheds skyld, siger Katrina Shelton.

Heldigvis gik der ikke længe, før Katrina Shelton fik det bedre igen. Fire dage efter sin indlæggelse, kunne hun tage hjem igen.

Tre år senere har Katrina Shelton ingen bivirkninger fra sygdommen. Men hun bruger ikke længere tamponer, når hun har sin menstruation.

- Jeg vil advare andre mennesker om at læse på pakken og tage det seriøst. Jeg tænker, at hvis jeg havde gjort det, var det måske ikke sket. Jeg tror, det er vigtigt, at folk kender symptomerne og ved, hvad de skal gøre, siger Katrina Shelton.