Far deler hårrejsende billede af sin datter: Ingen burde gennemgå det, hun gennemgår

K P

401 uger siden

|

03/11/2016
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
"Ingen familier bør gennemgå dette helvede", skriver en far om sit livs mareridt.

Dagens topnyheder

Må kræften få kræft og dø, og må ingen opleve den smerte, som den lille pige Jessica oplevede i det sekund, hendes far, Andy Whelan, trykkede på udløseren i sit kamera. Sort-hvid-billedet er sidenhen blevet delt på de sociale medier, hvor faderen samtidigt skrev direkte fra hjertet:

- Det her er det sværeste billede, jeg nogensinde har skulle tage. For nogle få dage siden fik hun at vide, at hun højst sandsynligt kun har få uger tilbage at leve i. Dette billede blev taget i et øjeblik, hvor vi som forældre ikke kunne trøste hende på nogen vis. Jessica skubbede os væk, mens hun udholdt smerten i ensomhed.

Han kalder billedet for et bevis for “kræftens sande ansigt”.

Familien har været ved datterens side i 13 måneder, hvor hun har kæmpet et tapper kamp, men besluttede for nyligt at stoppe med kemobehanldingen, så den sidste tid kan blive medicinfri og forhåbentlig være mindre smertefuld for datteren.

Billedet af den lille piges udvidede blodårer, tårer på kinden og smerten skrevet i hendes ansigt har berørt tusinder.

Andy forklarer, at Jessica har været gennem et etårigt forløb, hvor kræften langsomt har ædt sig ind på datteren. Hun har prøvet forskellige typer af behandling, men sygdommen blev ved med at dukke op forskellige steder i kroppen.

Den 12. oktober i år; cirka et år efter, at hun først fik konstateret kræft, besluttede forældrene at stoppe de mange behandlinger, da de fik at vide, at lægerne højst ville kunne forlænge deres barns liv; men ikke redde det.

- Nyheden føltes som om, nogen flåede mit hjerte ud af brystet på mig, mens nogen sugede luften ud af mine lunger, forklarer den knuste far.

Han har derfor besluttet på datterens dødsleje, at billedet af hendes smerter skal bruges til at skabe opmærksomhed om kræftsygdomme blandt børn.

- Jeg ved, billedet er hård kost for nogen, og måske endda hårdere at forstå, men det er det her, cancer gør ved et barn i deres sidste uger og dage. Før, hun blev diagnisticeret, vidste jeg ingenting om kræft blandt børn. Nu giver jeg det den opmærksomhed, det fortjener, fordi alt for mange børn gennemgår samme skæbne, og det ødelægger familier.

Han håber, at billedet kan være med til at skabe en øget opmærksomhed og donationer, der gør det mulgit at forske mere I sygdommene blandt børn, så der i sidste ende kan findes kure. 

- Jeg bønfalder jer, som en sønderknust far, det er for sent for min datter, men der skal findes en kur mod kræft blandt børn. Ingen familier bør gennemgå dette helvede, slutter han.