Far med demens har glemt, at hans søn er død: Det hans datter så gør, rører til tårer

Skrevet af Nicolai Steinicke

04/09/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
For to år siden blev frafaldet mere og mere mærkbart, indtil den tragiske diagnose endelig blev stillet. Selvom Scott kun var 57 år, led han allerede af demens. Amerikaneren fra North Carolina havde lidt et hårdt skæbneslag blot et år tidligere med sin søn Davids død.

Mest læste i dag

I dag, i en alder af 59, er Scotts demens udviklet så langt, at han simpelthen har glemt tragedien. Hvad hans datter Bailey (29) har gjort siden da, da hendes far spørger om hans søn, bevæger så mange mennesker til tårer på TikTok.

For et par dage siden lagde amerikaneren videoen op (se nedenfor), som siden er nået ud til millioner af brugere. I klippet kan Scott ses i sin lænestol, mens han spørger sin datter om David.

Den 29-årige filmer sig selv i selfie-format, mens hun går hen til sin far. Så foreslår Bailey at sende David en videobesked. Scott synes, ideen er fantastisk. Smilende kigger han ind i kameraet med sin datter og siger: "Jeg elsker dig, makker."

Videoen har nu mere end 1,2 millioner likes og tusindvis af kommentarer. Mange mennesker indrømmer, at de er rørt til tårer. Så Newsweek ville gerne vide lidt mere, talte med Bailey i denne uge.

"Min far spørger om sin søn hver dag," sagde datteren, der tager sig af Scott, til det amerikanske magasin. "Min motivation for at dele videoen var at vise denne sygdoms virkelighed og vise, at vi kan finde lykke og kærlighed selv i de svære og triste øjeblikke," sagde TikToker.

Hendes fars demens påvirkede hendes familie på mange måder. De tilbragte tid sammen, som hun ikke havde med ham som barn og ung, hvilket hun er meget taknemmelig for, sagde Bailey.

Til folk i en lignende situation har Bailey endnu et råd. "Det vigtigste budskab, jeg har, er, 'Prøv ikke at gøre det her alene'," sagde hun. "Sørg for at passe på dig selv. Du kan ikke tage dig af andre, medmindre du passer på dig selv først."