Fisker fandt død kæmpehaj i vandet: Fik et chok, da han så hvad der gemte sig i maven

Privatfoto

Det var et vildt syn, en fisker blev mødt af, efter at han fik en kæmpehaj på krogen. Den gemte en vild overraskelse i maven (se videoen nederst).

Hajer er fra naturen side nogle skræmmende dyr.

Når de svømmer rundt dybt under havets overflade, så er der noget skræmmende over synet af den spidse rygfinne, hvilket man særligt kunne opleve i Steven Spielbergs klassiske film ‘Dødens Gab’ fra 1975.

Læs også

Mor sælger krybbe da sønnen døde før fødsel: En uge senere bliver den returneret med en kæmpe overraskelse

Men i virkeligheden er hajer blot ligesom mange andre dyr, der fredeligt passer sig selv.

Og selvom man tror man kender de glubske og farlige rovdyr, så kan de også overraske en, hvilket skete for den 46-årige fisker Mathew Orlov, skriver Daily Mail.

En mandag opdagede han, at en syvgællet haj lå og flød rundt i havets overflade.

Hajen var stendød, efter den var blevet angrebet af et andet dyr, hvilket fik manden til at hive det næsten tre meter lange dyr ombord på sin båd. Da hajen lå på bådens guld, spottede han dog noget ganske uhyggeligt.

Foto: Shutterstock.com

Noget bevægede sig rundt inden i bugen på dyret, og det fik straks Mathew Orlov til at gribe en kniv og åbne op for hajens mave. Og det var en god beslutning. For det viste sig, at den syvgællede haj var hunkønnet og bar levedygtige unger og masser af dem.

Privatfoto

 

Privatfoto

"Da jeg så maven bevæge sig, gik instinktet straks igang. Jeg har aldrig gjort sådan noget før, men vidste at jeg måtte have unger ne ud, så hurtigt som muligt," siger han til avisen.

Og der var mange unger.

I videoen kan man høre hvordan den erfarne fisker tæller, mens han hiver i alt 98 små, men levende hajunger ud af moderen.

Mathew Orlov skynder sig at smide de små hajunger overbord, hvor de straks lærer at klare sig selv i det dybe hav.

"Jeg elsker havet og respekterer dem (hajer, red.) som en vigtig del af økosystemet. Jeg mener, at unger har gode chancer for at overleve," siger Mathew Orlov, der har valgt at beholde moderen og spise kødet fra hajen.

Videoen af Mathew Orlovs gode gerning har siden spredt sig over hele kloden og er blevet set af tusinder.

Se selv hele videoen her:

 

Læs også

Kevin købte en brugt bil til sin datter - Brød sammen da han opdagede brev i handskerummet