Forælder har fået nok af brugerbetaling i folkeskolen: Kristinas åbne brev deles af tusinder på Facebook

Emil Ryttergaard

400 uger siden

|

14/11/2016
Viralt
Foto: arkivfoto
Foto: arkivfoto
Det kan ikke være rigtigt at forældrerne hele tiden skal have penge op af lommen, mener frustreret lærer.

Dagens topnyheder

200 kroner til bussen ud til skoven. 100 kroner til turen til Fårup sommerland, og 250 kroner for at besøge et økologisk landbrug. 

Forældrene kender kun alt for godt de mange krav om at der skal penge på bordet, når skolen arrangerer ture ud af huset eller have frugtordning eller hvad som helst andet. 

Men nu må det være nok, mener forælder og skolelærer Kristina Terpling, der har delt sine frustrationer på Skolenindefra.dk, hvor hun i et åbent brev beskriver, hvordan hun selv skal have penge op ad lommen: 

- I min søns børnehaveklasse, mangler børnehaveklasselederen penge til teaterbilletter, og der skal også indbetales penge til den frugtordning, som man kan vælge at være med i. Jeg husker stadig den dag Viktor blev bedt om at træde ud af køen, fordi hans forældre havde glemt at indbetale penge til frugt. Viktor græd og skældte sin mor ud, da han blev hentet den dag, skriver den trætte mor.

Delt af tusinder af forældre på Facebook
Kristinas åbne brev er delt og liket af næsten 10.000 forældre, der kun alt for godt kender udfordringerne med slukne klassekasser, der forlanger mere og mere af forældrene. 

Men som Kristina påpeger, er det ikke alle forældre, der har ligemeget at gøre godt med, når skolen kommer med hatten i hånden: 

- Som lærer kender jeg Frederikke, som går i 4. klasse på min skole. Hun bor alene med sin mor og sine 3 små søskende. Nu her i november måned havde Frederikke stadig små sommersko på i skole, så forleden fandt jeg et par varme støvler til hende i glemmekassen på skolen. Frederikkes mor har bare ikke 200 kr, som hun kan undvære inden ugen er omme, og jeg ved, at hun ville føle sig meget presset, hvis hun havde modtaget samme besked på forældreintra, som jeg modtog den eftermiddag.

På Facebook møder Kristina opbakning for sit ærlige brev, der har åbnet øjnene for flere forældre:

- Får helt lyst til at sige undskyld for at være en af de forældre, som bare overfører og tænker nå nå.. ved godt at det ikke er hensigten med indslaget, så vælger i stedet at sige tak fordi du er en af de forældre som opdager "fælden," skriver Mette Kaalby Osberg til Kristina.