Forældre er forarget over dette skolebillede: Kan du se hvorfor?

Et billede er gået viralt på de sociale medier, efter at en gruppe forældre blev forarget over et billede, der blev taget i en børnehaveklasse i Sydafrika

Billedet viser nemlig, hvordan klassen er blevet opdelt efter deres etnicitet, så de hvide elever sidder sammen, og de sorte elever sidder sammen.

Det var en mor til en elev i børnehaveklassen på Laerskool Schweizer-Reneke i den nordvestlige del af Sydafrika, der blev dybt forarget, da hun så et billede fra klassen, hvor hendes barn og tre andre sorte børn sad alene i bunden af klasseværelset.

Billedet blev delt på skolens WhatsApp-profil af klasselæren, og det fik altså sindet i kog hos en af forældrene.

”Det skulle have været en spændende dag, men det var det ikke for mig,” fortalte hun ifølge det sydafrikanske medie, timeslive.co.za.

Privatfoto

De andre sagde bare dankie, dankie

Moren der gerne vil være anonym for at sikre identiteten af sit barn, fortalte til Timeslive, at hendes barns første dag ellers var startet ganske fornuftigt. Hun havde sammen med andre forældre sat deres børn af, og de blev derefter bedt om at forlade skolens område, så børnene kunne hygge sig med hinanden.

Klokken 9:00 modtog hun en opdatering fra klasselæren på WhatsApp, så hun kunne følge med i, hvordan det var gået. Her fik hun et billede, der viste, at 18 hvide elever sad i midten af klassen ved et stort fælles bord, mens de fire resterende sorte elever, var blevet henvist til et bord i hjørnet af klasseværelset.

”Alt jeg så var beskeder fra de hvide forældre, der skrev ’dankie, ’dankie (mange tak. red.) men der var ingen der overhovedet nævnte noget separationen mellem eleverne,” lød det fra den rasende mor.

Hun fortalte, at hun diskuterede billedet med andre forældre udenfor WhatsApp-gruppen, og de valgte samlet at taget kontakt til rektoren på skolen, for at få en forklaring.

Ifølge Timeslive var rektoren ikke klar over situationen, og de ville prøve at tage hånd om problemet.

Billedet gik hurtigt viralt på de sociale medier, og det har afført mange kommentarer. Blandet andet hos aktivisten Mcebo Dlamini.

”Det der er mest provokerende ved dette billede, er ikke, at sorte børn afholdes fra de hvide børn. Det er meget almindelige i vores angivelige efter-apartheid Afrika. Det der gør det smertefuldt er, at der stadig er sorte mennesker der mener, at racismen er afsluttet, og at sorte og hvide mennesker tror, at de kan have en fredfyldt forhold uden undertone af racisme,” skrev han på sin Facebookprofil.

Skolen er endnu ikke kommet med et officielt svar på, hvorfor de hvide og sorte elever blev opdelt.

Læs også

Mirakel: Kat i Danmark genopstod efter begravelse