Forældre takkede ja til at holde nyfødt søn: På vej ud af hospitalet fik de et vildt brev stukket i hænderne

Foto: Shutterstock

Lægerne spurgte parret, om de ville opleve hud-mod-hud-kontakt med deres nyfødte søn, hvilket de selvfølgelig sagde ja til. De havde ikke regnet med den efterfølgende besked.

Et amerikansk par har delt en noget usædvanlig opkrævning fra det hospital, hvor deres nyfødte barn kom til verden.

Faderen, der kalder sig halfthrottle, har lagt et billede af kvitteringen på det sociale medie Reddit med teksten:

- Jeg skulle betale 39,35 dollars (260 kroner red.) for at holde mit barn, da han blev født.

Sammen med teksten har han indsat et billede af regningen, der ganske rigtigt beder om penge for "hud-til-hud-kontakt" efter fødslen. 

Forældrene til barnet kritiserer på ingen måde hospitalet for opkrævningen, men fortæller historien videre med et smil på læben:

- Efter kejsersnittet spurgte sygeplejersken min kone, om hun ville have hud-til-hud-kontakt med sin nyfødte – hvilket alle naturligvis ville sige ja til. Vi så så lige regningen på det i dag, og grinede bare, skriver faderen.

Efter fødslen fik faderen selv lov til at holde barnet over moderens bryst, mens moderen lå med armene ned langs siden og blev behandlet færdigt af lægerne. Sygeplejersken tog billeder af parret, og det var alt sammen en meget positiv oplevelse, forsikrer faderen. 

Han kan kun kan grine af regningen, som de fik stukket i hænderne på vej hjem fra deres hospitalsbesøg, hvilket er kutymen i USA, hvor sygehusvæsenet ikke er gratis. På regningen stod den trods alt ret usædvanlige melding; at sygehuset opkrævede 260 kroner for hud-til-hud-kontakten mellem mor og barn.

- Det her er jo ikke den eneste regning, vi kommer til at modtager fremover, men vi vidste, hvad vi gik med til og har sparret op til det. Det er fantastisk at se, hvordan læger og sygeplejersker arbejder på sådan et niveau her. Det kræver hårdt arbejde og en del ofringer, roser faderen, der også fortæller, at hud-til-hud-oplevelsen krævede, at der kom en ekstra sygeplejerske ind og hjalp ham og moderen med at holde barnet og løfte det op – derfor kom den ekstra medarbejdertid med på regningen under den lidt sjove tekst på kvitteringen.

Førhen bragte personalet barnet videre til en kuvøse direkte efter fødslen, men man har nu fundet ud af, at hud-til-hud har en helt del gode og nyttige effekter, og derfor er det en forholdsvis ny procedure, som altså kræver flere hænder til stede i rummet, end det gjorde tidligere, har sygehuset efterfølgende forklaret. 

Læs også

Mor hyldes for sit opslag: Hvis du tror, at kejsersnit er en nem løsning, så klap i!

 

 

Dagens Gossip