Forældres valg af navn til søn deler vandene: “En fornærmelse”

Foto: Shutterstock.

Et forældrepar står lige nu midt i et dilemma. De har valgt et navn til deres lille søn, men har siden fundet ud af, at navnet ikke fungerer så godt på engelsk.

Der er mange ting at tage stilling til, når familien udvider med et medlem.

Læs også

Bedstemor deler genialt tip: Sådan folder du nemt et stræklagen

Blandt andet skal man vælge et navn til babyen. For nogle forældre kan det være det nemmeste job i verden at vælge et navn, mens processen tager længere tid for andre.

Et forældrepar står lige nu midt i et dilemma. Parret, der bor i England, har faktisk valgt et navn til deres lille søn, men nu har de fundet ud af, at navnet ikke fungerer så godt på engelsk.

Det skriver The Mirror.

På sitet Mumsnet har moren valgt at dele problemet, og her fortæller hun, at parret kommer fra Ungarn. De har et stort ønske om at kalde deres søn Nimród, som er et populært ungarsk drengenavn.

Foto: Shutterstock.

Men nu har moren fundet ud at, at ‘nimrod’ er et amerikansk slangord for idiot, og derfor er hun ikke længere så vild med navnet.

“Vi er fra Ungarn, hvor Nimród er et populært drengenavn, og vi vil gerne kalde vores barn Nimród. Jeg har dog lige fundet ud af, at på amerikansk slang betyder ‘nimrod' idiot, dum osv. Men jeg har aldrig hørt dette i Storbritannien,” skriver kvinden.

”Jeg spekulerer på, hvor slemt Nimród lyder for en engelsktalende i Storbritannien. Vi har ingen forbindelser til USA, og vores søn kommer til at vokse op i Storbritannien,” forklarer hun.

Parret har også navnene László, Zoltán og Vajk i baghånden, men de er blevet ret vild med navnet Nimród.

På Mumsnet er der delte meningener. En del mødre synes, at navnet Nimród er en dårlig idé, mens andre fortæller, at de aldrig har hørt det blive brugt som en fornærmelse i Storbritannien.

“Jeg vil også betragte ‘nimrod’ som en fornærmelse. László ville være ok, tror jeg,” lyder det fra en.

Mens en anden er uenig og skriver: “Aldrig hørt om det som en fornærmelse.”

“Ja, jeg ville bruge ‘nimrod’ som et ord for idiot,” konstaterer en tredje. 

“Aldrig hørt det som nedsættende. Personligt elsker jeg det,” skriver en fjerde. 

Mange opfordrer parret til at bruge et af deres alternative navne i stedet for - bare for at være på den sikre side.

Hvad synes du, forældrene bør gøre i situationen? Skal de vælge det navn, som de blev forelsket i i første omgang? Eller skal de finde på noget andet? 

Læs også

Valgte at veksle en femmer: Nu kan mand fra Frederikshavn juble

 

 

 

Dagens Gossip